Gençcan’ın açıkladığı içtihat ve yargı kararlarına göre, eşe biber gazı sıkmak da boşanma sebebi sayılacak. Gençcan bu bilgiyi sosyal medya hesabında, Gezi olayları sırasında ''Kırmızılı kadın'' olarak bilinen akademisyen Ceyda Sungur'a bir polisin, biber gazı sıkma anı görüntüsü ile paylaştı.

[caption id="attachment_1232131" align="alignleft" width="880"]FOTO:Reuters - FOTO:Reuters - Gençcan yeni içtihadı Kırmızılı Kadın fotoğrafıyla duyurdu.[/caption]

Gençcan, “Bu bilgileri paylaşmanız, yargının iş yükünün azalmasına katkı sağlayacaktır”  diyerek Facebook hesabında açıkladı. Gençcan’ın açıklamalarına göre Facebook’ta çok sayıda arkadaşa sahip olmak boşanma sebebi değil... Ancak Facebook’ta ve internet ortamında fazlaca  zaman geçirmek ise boşanma sebebi olarak kabul ediliyor. İşte Gençcan’ın yaptığı açıklamalar:

DAVA AÇILDIKTAN SONRA SEVGİLİ BULMAK


-Facebook profilindeki arkadaş sayısının çokluğu bu kişinin sadakatsiz davrandığının kanıtı kabul edilemeyeceği gibi güven sarsıcı davranış olarak da kabul edilemez Ancak zamanının çoğunu sosyal paylaşım sitesi ve internette geçirmek diğer taraf için ortak hayatı çekilmez kılacağından boşanma sebebidir.

-Boşanma davası açıldıktan sonra sadakat yükümlülüğü devam eder. Dava açıldıktan sonra gerçekleşen sadakat yükümlülüğüne aykırı davranış, yeni bir davanın konusu olabilir. Boşanma davası açıldıktan sonra gerçekleşen sadakat yükümlülüğüne aykırı davranış, Asliye Hukuk Mahkemesi’nde manevi tazminat davası konusu da yapılabilir.

-Çocuk hakkında koruma kararı verilmiş olması velayet hakkını ortadan kaldırmaz

-Devamlılık göstermeyen bir davranış, haysiyetsiz hayat sürme gerekçesiyle boşanma sebebi sayılmaz.

-Boşanma davalarında ölen tanık yerine yeni tanık gösterilebilir.