FETÖ’nün yargı ayağına ilişkin yürütülen soruşturmada firari durumdayken Antalya’da sahte kimlikle yakalanan ve tutuklanan Savcı Metin Özyurt itirafçı oldu. Özyurt ifadesinde, cemaatin yargıdaki yapılanmasını en ince detayına kadar anlattı. Erzincan’daki Ergenekon kumpası ve 17-25 Aralık soruşturmasının perde arkasını da açıkladı. Özyurt ifadesinde şunları söyledi:

ERZİNCAN ERGENEKON’U: Ergenekon’da gizli tanık olan Bayram Bozkurt İliç’e atandı. O dönem HSYK Başkanvekili olan Kadir Özbek ile yakındı. Onun referansı ile İlhan Cihaner ile samimiyeti artırdı. Bayram ondan öğrendiklerini Erzurum Özel Yetkili savcılarına anlatmaya başlamış. Cihaner’in cemaat aleyhine soruşturma yürüttüğünü öğrenen Erzurum savcıları dosyanın kendilerine gönderilmesini istedi. Cihaner kabul etmeyince, Bayram ve birkaç kişiyi daha gizli tanık yaptılar. İlhan Bey’i (Cihaner) gözaltına aldılar, dosya da Erzurum’a gönderildi.

AMAÇ BERK’İN ÖNÜNÜ KESMEKTİ: Daha sonra o dönem Yargıtay Tetkik hakimi olan Aydın Eser, bizzat Adıyaman’a giderek, Adıyamanlı olan gizli tanıklardan birinin işe alınması için Adıyaman Başsavcısı’na talimat verdi ve bu kişi zabıt katibi oldu. Erzincan dosyasında İlhan Cihaner için Fetullah Gülen’in, “Onu alacak babayiğit yok mu” sözünü Ufuk Yeşil bir toplantıda anlatmıştı. Bu talimattan sonra Osman Şanal, Cihaner’i gözaltına aldı. Ayrıca 3. Ordu Komutanı Saldıray Berk’in kuvvet komutanı olması engellendi.

DOSYA GİTTİ: 17-25 Aralık soruşturmalarını İstanbul Sulh Ceza Hakimi Cemil Gedikli organize etti. Kendisi bana 17-25 dosyasını Pensilvanya’ya götürdüğünü, soruşturmanın seyri ile ilgili Gülen’e sunum yaptığını söyledi. 2014’te çözüm sürecine zarar vermek için cemaat mensubu hakim savcılar KCK’lıları tahliye etmekte direnip sürece zarar vermeye çalıştı. Bu talimat da Gülen’den geldi.

[old_news_related_template title="Defne Joy Foster davasına 'FETÖ' incelemesi" desc="Sunucu ve oyuncu Defne Joy Foster’ın Kerem Altan’ın evinde şüpheli şekilde hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak, savcılık inceleme başlattı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/12/defne-sli.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/magazin-haberleri/defne-joy-foster-davasina-feto-incelemesi/"]