Google, hali hazırda Express adı altında ABD'nin bazı şehirlerinde online market hizmeti veriyor. Wall Street Journal'e göre Google, bu alandaki hizmet ağını genişletecek ve ürün sepetine taze gıdaları da ekleyecek.

 


Costco, Whole Foods vb. yerel perakendecilerle birlikte çalışan Google, bu hamleyle birlikte Amazon'a da rakip oluyor. Bildiğimiz gibi Amazon, Prime Now online market hizmetiyle müşterilere 2 saat içinde ürün gönderme taahhüdünde bulunuyor. Google Express ise 2 ila 4 saat arası teslim süresi vererek bu konuda Amazon'un gerisinde kalıyor.

Google Express, 15 dolar olan minimum sipariş bedelini de 35 dolar olarak güncelledi. Ayrıca sipariş başına da 3 dolar pay istiyor. Google, online market hizmetini San Francisco ve Los Angeles'ın belirli bölgelerinde, 2015'in 4. çeyreğinden bu yana yapıyor. Aslında yapılan iş oldukça basit; perakendeciler ve müşteriler arasında aracı olmak. Yani bir süpermarket kurmak yerine, minibüs yerine dağıtım yapılıyor ki bildiğimiz gibi bu aracılık hizmetini yapan ülkemizde ve dünyada birçok firma var. Fakat aracı firma Google gibi dünyanın en değerli 2. markası olunca, ses getirmesi de kaçınılmaz oluyor.