Ey AKP’liler! Sizin bu meraksızlığınızdan cesaret bulan Tayyip Erdoğan bakın “ikinci paraleli” de koparıp attı. Davutoğlu’nu Başbakanlık’tan ayırdı. Davutoğlu, “Bu ayrılış benim tercihim değil” dedi. Tekmeyle atıldım demek istedi. Bu “ikinci paralel kopuşu” oldu. Birinci paralel çökertildiğinde Gülen hain ilan edildi.
Ey AKP’liler!
Siz hiç merak etmediniz.
Cemaatin Tayyip Erdoğan’ın bilgisi dahilinde devlete yerleştirilmiş adamları; sadece Fethullah Gülen’in bildiği ve elinde tuttuğu “dolar dolu kutu-döviz dolu kasa-sıfırla oğlum kasetlerini” halk da öğrensin diye niçin açıkladı?
Erdoğan bir şeyler istedi.
Acaba okulları mı istedi?
Gülen ise vermedi.

*  *  *

Ey AKP’liler!
Daha net anlatayım.
Biliyorsunuz, biniyorsunuz şehirler arası otobüs şirketleri var. Bunlardan biri adına “Koç” diyor. Diğeri ise adına “Hakiki Koç” yazıyor. Yani biri öbüründen daha orijinal daha hakiki olduğunu söylüyor.
Ey AKP’liler!
Davutoğlu hakiki paraleldi.
Tayyip Erdoğan ile Ahmet Davutoğlu’nun birlikte omuz omuza, sırt sırta vererek “yürüdükleri yolda” aralarında en küçük bir çatlak, yarılma, kopma, zıtlık, farklılık yoktu.
Düşünceleri aynıydı.
İnançta birlikteydiler.
İdealleri ortaktı.
Tarihi yorumlamaları eşti.
Derin stratejide yoldaştılar.
Hakiki anlamda paraleldiler.
Ahmet Davutoğlu, Tayyip Erdoğan’ın “Hocam” dediği, önce başdanışman olarak yanına aldığı, sonra milletvekili, dışişleri bakanı, başbakan ve AKP’nin genel başkanı yaptığı “en hakiki yoldaşı, inançdaşı, namazdaşı, dindaşı, arkadaşı” kişiydi.
Ne oldu?
İp neden koptu?
Paralellik niçin çöktü?
Erdoğan bir şeyler istedi.
Davutoğlu o şeyleri vermedi.
Ey AKP’liler!
Hiç mi merak etmediniz?
Erdoğan ne istedi?
Erdoğan, “Davutoğlu’ndan ne isteyip de alamadığını” size söylemiyor, bize de söylemiyor. Davutoğlu da şimdilik “Benden şunu istediler, veremezdim, yapamazdım” demiyor. Davutoğlu, şimdilik, “vur başına ekmeğini elinden al...” kibar, nazik, sessiz, davaya bağlı, ideale vidalı, inancı tam adamı oynuyor.

*  *  *

Ey AKP’liler!
Size 20-30 tane fasulyeden neden sıralayıp; yok Davutoğlu MİT başkanını milletvekili yapmak istemiş de Erdoğan karşı çıkmış, yok Tayyip Erdoğan’ın damadının bakan olmasına Davutoğlu karşı çıkmış da Erdoğan ısrarcı olmuş, yok Erdoğan, şu isimleri vali olarak ata, şu isimleri de Binali’nin müsteşarı yap demiş de Davutoğlu bunları yapmamış!
Bunlar fasulye gerekçeler.
20 fasa-fiso neden sayılıyor.
Gerçek gizleniyor.
Üstü örtülüyor.
Ey AKP’liler!
Gerçeği gizleme cesaretini de sizin bu meraksız, duruşunuzdan alıyorlar.
Birinci paralel çökertildi.
Gülen, hain ilan edildi.
İkinci paralel çökertildi.
Davutoğlu güçlü lider Erdoğan’a uyumsuz ilan edildi. Siz hiç merak etmediniz. Güçlü Cumhurbaşkanı Erdoğan, güçlü Başbakan Davutoğlu, iki gücü birleştirip daha güçlü olacakken niçin ipler koptu? Davutoğlu Başbakanlık’tan Kasımpaşa işi tekmeyle, tokatla, silleyle, ustura gösterilerek kovulur gibi yollandı. Davutoğlu, atılmasaydı 5 Mayıs Perşembe günü Obama ile görüşmeye gidecekti. Randevusu verilmişti.

*  *  *

Ey meraksız AKP’liler!
Davutoğlu, Erdoğan’ın gölgesine esir olmaktan sıyrılıp kendi gücüyle geri dönecektir. Dün mübarek gün cuma idi. Ankara’da cami yokmuş gibi Davutoğlu, cuma namazını kılmaya Konya’ya gitti. Hava meydanında onu beyaz kefenlere girmiş Konyalı gençler, “Kefenimizle geldik. Ölümüne seninleyiz” afişiyle karşıladı. Konyalı aksakallı dedeler de üzerlerine Davutoğlu resmi basılmış beyaz cübbeler giyerek ona destek verdi.
Ey AKP’liler!
Ben merak etmeye devam edeceğim! Merak ettiklerimi de size hep yazacağım.
Erdoğan ne istedi?
Davutoğlu niçin vermedi?