Bu darbe ortamını hazırlayan kimdi? Kim birbiriyle vuruştu da ülkemiz bu kanlı noktaya geldi? F-16’ların İncirlik Askeri Üssü’nden yakıt takviyesi alıp Meclis’i bombalayacak, Cumhurbaşkanı’nı öldürecek ve halkın üzerine ateş edecek ortamın yaratılmasında en çok kimin payı, katkısı, sorumluluğu vardı?
Teşhisi sağlam koyalım.
Çatışanlar İslamcılardı.
Dini kullanarak iktidara gelenler, birbiriyle vuruştular. Takiyeci (gizleyen) İslamcı FETÖ, orduya, yargıya, polise, devlete gizli gizli sızmıştı. Onun arkasında ABD var mıydı? CIA ve FETÖ ikisi bir olup; İslamcı Tayyip’i iktidardan indirmek için darbeye giriştiler. Darbe sonrası Türkiye ne olacaktı? Suriye, Irak, Libya gibi mi olacaktı? NATO üyesi ülke Türkiye’nin Suriye, Irak, Libya gibi iç savaşla bölünüp parçalanmasından ABD’nin ne çıkarı vardı?
Biliyorduk.
Daha net anladık.
İslamcı Fethullah Gülen’i, iktidar treninden İslamcı Tayyip Erdoğan atmıştı. FETÖ, intikam ateşiyle iktidarı tek başına istiyordu. Peki, ABD, NATO üyesi Türkiye’den ne istiyordu ve alamıyordu? Ne istedi de vermedik? ABD, Ortadoğu’da küresel jandarmalığı sürsün diye Türkiye’den parçalanma mı istiyordu?
Bu soruları sorarak.
Cevaplarını bularak.
Belanın tümünü görebiliriz.

* * *

İkinci ihraç listesi de açıklandı. TSK’dan 1389 subay ve astsubay daha ihraç edildi. Çok sayıda vali gözaltına alındı. Hakimler de tutuklandı. Bunların daha önce “benim valim... benim hakimim... benim yaverim...” diye sırtları sıvazlanıyordu. 2 bin 700 hakim ve savcının ve TSK’ya sızmış FETÖ şüphelisi 5 binden fazla subayın da mallarına, mülklerine, banka hesaplarına tedbir kondu. Askeri okullar kapatıldı. Kuvvet Komutanları Milli Savunma Bakanlığı’na bağlandı. GATA ve Askeri Hastaneler de kontrole alındı.
Ordu temizleniyor.
FETÖ,  kazınıyor.
Tamam da bugüne kadar iktidar ve iktidar partisi ile vidalanmış; tarikatlar, şeyhler, onların müritleri, diğer cemaatler, dini hizmet yapacağız diye kurban derisi toplayıcıları, hac ile umre rantı yiyicileri, diyanetin parti il ve ilçe örgütü gibi çalıştırılması, devlet ihalesi sunulan şirketlere havuz medyası oluşturma emri verilerek oluşturulan yapı ne olacak? Bu temizlik içinde tarikatlar, cemaatler; onların vakıfları, işyerleri, yıllık 25 milyar dolara ulaştığı söylenen maddi kaynakları, devletten, belediyelerden, diyanetten hangi yollarla gelir transfer ettiklerini isim isim görecek miyiz? Haki cübbe giyip, darbe emri veren Fethullah bu yapıdan çıktı. FETÖ’yü elverişli bir maşa diye kullandığının çok net belirtileri olan CIA gücünü bu yapıdan aldı.  Fethullah’ın “altın nesli” bu yapıyla yetişti, güçlendi ve sonunda katil çıktı, darbe yapmaya kalktı. İktidarın “dindar neslinin” bu yapıyla gideceği yer belli...

* * *

İstiklali tam Türkiye:
Ne ABD’ye muhtaç.
Ne Rusya’ya el açar.
Ordusuna CIA sızmamış.
Demokratlığı tam Türkiye:
Yargısı bağımsız.
Yürütmesi bağımsız.
Yasaması bağımsız.
Basını havuzsuz.
Şeffaflığı tam Türkiye:
Siyaseti dine alet olmamış.
Tarikatlara esir düşmemiş.
Gücü tek adamda toplamamış.
Kayırma, kollama bitmiş.
Liyakat zincirlenmemiş.
Vicdanı hür.
Meclisi hür.
Mahkemesi hür.
Ordusu hür.
Savcısı, hakimi hür.
Basını hür.
Dini de hür bir Türkiye.

* * *

Başta Cumhurbaşkanı ve Başbakan olmak üzere iktidar partisi, halka “ders aldık, temizlik yapıyoruz” diyor. O zaman; “istiklali tam- demokratlığı tam- şeffaflığı tam Türkiye” görmek isteriz.
Tam bağımsız.
Demokratik Türkiye!