Galatasaray ligin ilk deplasman maçında, önemli bir takımdan kıymetli bir üç puan aldı. Akhisar maçın hemen başında bulduğu golden sonra o kadar çok geriye yaslandı ki, Galatasaray da haliyle yoğun bir baskı kurdu. Sen rakibine bu kadar oynaması için müsaade edersen, sonucuna da katlanırsın.

Sneijder’in ortasında Eren’in klas kafa vuruşuyla da gol geldi. Bu da şunu gösteriyor ki Eren bu ortaları bulduğu sürece çok gol atar ve bu sezon gol krallığının en iddialı ismi olur. Yer almayı çok iyi biliyor, son vuruşları çok etkili. Tam kapasiteye ulaştığında çok daha verimli olacağı kesin. Galatasaraylı futbolcular Eren’i topla etkili bir şekilde buluşturmaya devam ederlerse, sarı-kırmızılıların gol derdi kalmaz.

Galatasaray’da yine basit savunma ve duran top hataları devam ediyor. Sol tarafta Carole bu maçta çok aksadı. Chedjou da o kadar gereksiz ve riskli hareketler yaptı ki, bu özgüveni ona ve takımına çok pahalıya patlayabilirdi. Kamerunlu futbolcunun en büyük sıkıntısı da istikrarsız futbolu. Bir hafta çok iyi bir hafta çok kötü.

MUSLERA YİNE GÜNÜNDEYDİ

Akhisar, Galatasaray’ın üstüne gittikçe tehlikeli pozisyonlar da buldu ama bu kez de Muslera’ya takıldı. Uruguaylı’nın kritik bir kurtarışı sonrasında yakalanan kontratakta Bruma adeta uçtu, Yasin’e de harika bir pasla golü attırdı. Portekizli genç futbolcu maçın sonunda da güzel bir gol attı. Eren-Bruma ikilisi bu sezon sarı-kırmızılıların gol yükünü çekecek gibi.

Galatasaray bugün çok önemli bir üç puan aldı. Ancak takımın hala çok eksiği var. En az 2-3 transfer şart. Bu hamlelerden sonra ilerisi için umut veren bir görüntüsü de var.

Hakem Hüseyin Göçek’e pek iş düşmedi. Oyunu iyi kontrol etti, sezona iyi başladı diyebiliriz.