Irak ordusunun yaptığı açıklamaya göre ele geçirilen yerler arasında kentin kuzeybatısında bulunan Musul barajı da bulunuyor.

[old_news_related_template title="Kerkük'e operasyon başlattılar! İlerliyorlar..." desc="Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Güvenlik Ajansı, Irak güvenlik güçlerinin Kerkük kent merkezine operasyon başlattığını duyurdu. Öte yandan her iki taraf da 'Savaşı başlatan siz olmayın' açıklaması yaparken Bağdat kuvvetleri, Kerkük'teki K1 Hava Üssü'nü ele geçirdiklerini ve IKBY ile yapılan anlaşma kapsamında bazı yerlerin teslim edildiğini duyurdu. Ankara da konuyla ilgili bir açıklamada bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/ordusu.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/son-dakika-haberi-irak-kerkuke-operasyon-baslatti-2050338/"]
IŞİD'in Irak'ın büyük bölümünü ele geçirdiği 2014 yılında sınırları dışında Kerkük ve Ninova vilayetine yerleşen Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne bağlı silahlı güçler, Irak ordusunun hafta sonunda başlattığı operasyonda mevzilerinden çekiliyorlar.