Avrupa'nın turizm cenneti İspanya'nın en işlek caddesi La Rambla dün korkunç bir terör saldırısıyla dünyanın gündemine geldi.

grafik222

Ağaçlarla kaplı ve etrafında birçok mağaza ve lokantanın bulunduğu 1.2 kilometrelik yol Plaça de Catalunya ile Christopher Columbus Anıtı'nı bir araya getiriyor.

Özellikle turizm sezonunda çok kalabalık olan La Rambla'nın en ikonik özelliklerinden biri kaldırım üzerindeki cafeler ve hediyelik eşya büfeleridir.

[caption id="attachment_1978523" align="alignnone" width="665"]Ünlü İspanyol ressam Joan Miro'nun kaldırıma yaptığı döşemenin yakınında duran saldırganlar burada saldırıya devam etti. Ünlü İspanyol ressam Joan Miro'nun kaldırıma yaptığı döşemenin yakınında duran saldırganlar burada saldırıya devam etti.[/caption]

İspanyol şair Federico Garcia Lorca, "Dünya üzerinde bitmesini istemediğim tek cadde" diye tanımladığı La Rambla, dün akşamüstü saldırıya uğradığında dünya kamuoyu dehşetle izledi.

[caption id="attachment_1978496" align="alignnone" width="880"]Belki de alışverişten dönen bu yaşlı çifti IŞİD'in korkunç saldırısı ayırdı. Belki de alışverişten dönen bu yaşlı çifti IŞİD'in korkunç saldırısı ayırdı.[/caption]

Bölgede birçok marketin olduğu ve alışveriş yapmak isteyenlerin ziyaret ettiği La Rambla'yı kana bulayan isim hala aranırken, saldırıdan sonra çekilen görüntüler korku ve dehşeti gözler önüne seriyor.

[caption id="attachment_1978495" align="alignnone" width="880"]Birçok turist saldırı sonrasında telefona sarılıp yakınlarını bilgilendirdi. Birçok turist saldırı sonrasında telefona sarılıp yakınlarını bilgilendirdi.[/caption]

Reuters haber ajansı, bu yıl 83 milyon yabancı turistin 2017'de ülkeyi ziyaret etmesini beklediğini duyururken Caixabank Research tarafından yapılan araştırma hakkında yapılan haberde bir detay dikkat çekiyor.

[old_news_related_template title="Son dakika haberi... Barcelona'da ikinci şok! Önce minibüsle kalabalığın arasına daldılar sonra restoran bastılar" desc="İspanya'nın Barcelona kentinde beyaz bir kamyonetin sürücüsü, şehrin en kalabalık ve turistik caddelerinden biri olan Las Ramblas'ta aracını yayaların üzerine sürdü. İspanyol medyası da saldırı sonrası minibüste bulunan iki kişinin elindeki silahlarla bir restorana girdiği duyuruldu. Barcelona'daki bölgesel bakanlığın akşam saat 22:15'te yaptığı açıklamada hayatını kaybedenlerin sayısının 12, yaralananların ise 80 olduğunu duyurdu. İspanyol basını son olarak polisle çatışan bir zanlının öldürüldüğünü bildirdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/08/2017-08-17t174718z_1808003271_rc13fb321c10_rtrmadp_3_spain-barcelona.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/son-dakika-haberi-barcelonada-minibus-kalabaligin-arasina-daldi-1977888/"]
Haber ajansı, İspanya'ya gösterilen bu ilginin sebebinin, 'Mısır ya da Türkiye'de yaşanan güvenlik endişesinden dolayı turistlerin buraya kayması' olduğunu ifade etti.