Saldırıyı IŞİD üstlenirken, liderlerden ilk açıklamalar da geldi. Liderler saldırıyı nefretle kınadı.

[old_news_related_template title="Son dakika haberi... Barcelona'da ikinci şok! Önce minibüsle kalabalığın arasına daldılar sonra restoran bastılar" desc="İspanya'nın Barcelona kentinde beyaz bir kamyonetin sürücüsü, şehrin en kalabalık ve turistik caddelerinden biri olan Las Ramblas'ta aracını yayaların üzerine sürdü. İspanyol medyası da saldırı sonrası minibüste bulunan iki kişinin elindeki silahlarla bir restorana girdiği duyuruldu. İlk bilgilere göre olaylarda 2 kişinin hayatını kaybetti en az 25 kişinin yaralandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/08/sur-sondakika-44.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/son-dakika-haberi-barcelonada-minibus-kalabaligin-arasina-daldi-1977888/"]

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından ABD'nin Barcelona'daki terör saldırısını kınadığını belirterek, "ABD yardımcı olmak için ne gerekiyorsa yapacaktır. Sert ve güçlü olun. Sizi seviyoruz" dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson
 olayla ilgili konuşarak, "Tüm dünyadaki teröristler bilmelidir ki, ABD ve müttefikleri sizi bulup adalete teslim edecektir," dedi.

[old_news_related_template title="Son dakika haberi... İspanyol basını: Saldırı Türk restoranına" desc="Son dakika haberi... Barcelona'da kentin en ünlü alışveriş caddelerinden La Rambla'da yayalara yönelik terör saldırısını gerçekleştiren kişiler, ardından yakınlardaki El Raval semtinde bir bar-restorana daldılar." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/08/basliksiz-1-107.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/son-dakika-haberi-barcelonadan-yeni-goruntuler-1978000/"]

Barcelona’daki saldırıda ölenlerin yakınlarına taziyelerini bildiren Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, uluslararası terörün ancak ortak çabalarla yok edilebileceğini kaydetti.

Medvedev, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, “Barselona’daki terör saldırısında ölenlerin ailelerine ve yakınlarına derin taziyelerimi bildiriyorum. Yaralananlara acil şifalar diliyorum. Barselona’nın en kalabalık yerine yapılan bu terör eylemi, korkunç bir suç. Eminim, uluslararası terörü ancak dünya toplumunun ortak çabalarıyla yenebiliriz” dedi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Twitter hesabından açıklama yaparak, "Barselona´daki terör eylemini şiddetle kınıyoruz. Bu kötülüğün hiçbir mazereti yok. İspanya halkına başsağlığı dileğinde bulunuyor ve onlarla birlikte yas tutuyoruz" ifadelerinde bulundu.

[old_news_related_template title="Saldırgana ait olduğu iddia edilen fotoğraf!" desc="Barcelona'da düzenlenen ve resmi olmayan rakamlara göre 13 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı gerçekleştiren teröristlerden birinin Driss Oukabir isimli Faslı olduğu açıklandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/08/basliksiz-9.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/saldirgana-ait-oldugu-iddia-edilen-fotograf-1978059/"]

Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, İskoçya Başbakanı Nicola Sturgeon, Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan, ABD Başkanı Trump'ın eşi Melanie Trump, İngiliz İşçi Partisi Genel Başkanı Jeremy Corbyn gibi çok sayıda isim de terör saldırısıyla ilgili sosyal medyadan paylaşım yaparak, başsağlığı ve dayanışma mesajları verdiler.

[old_news_related_template title="Barcelona'daki saldırıyı üstlenen terör örgütü belli oldu" desc="" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/08/sur-sondakika-47.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/barcelonada-saldiriyi-ustlenen-orgut-belli-oldu-1978186/"]

Başbakan Binali Yıldırım, saldırıyı kınadıklarını bildirdi. Başbakan Binali Yıldırım "Barselona'da bugün gerçekleştirilen menfur saldırıları derin bir üzüntüyle öğrendik. İnsanlığı ve evrensel değerlerimizi hedef alan bu alçakça saldırıları nefretle kınıyoruz" dedi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, “Barselona'da bugün (17 Ağustos) gerçekleştirilen terör saldırılarını en güçlü şekilde lanetliyoruz. Terör belasının gaddar yüzünü bir kez daha ortaya seren ve tüm insanlığı hedef alan bu menfur saldırılar sonucunda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Dostumuz ve müttefikimiz İspanya'yla terörizme karşı mücadelede dayanışma içinde olduğumuzu ve gerekli her türlü desteği vermeye devam edeceğimizi bir kez daha yineliyoruz” dedi.