Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün yoğun geçen görüşme trafiği sırasında Avrupa Konseyi'nden Donald Tusk ve Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile bir araya geldi.

Avrupa Konseyi Başkanı Tusk görüşmenin ardından sosyal paylaşım platformu Twitter'da görüşmenin detaylarını paylaştı. Tusk, "İşbirliği yapmamız gerektiğini konuştuk. Ben insan hakları konusunu görüşmemizin merkezine aldım" ifadesini kullandı.

[old_news_related_template title="Fotoğraf Brüksel'den az önce geldi: İlk görüşme..." desc="NATO Zirvesi için Belçika’nın başkenti Brüksel’de bulunan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bugün bir dizi görüşme gerçekleştirdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/05/2017-05-25t104020z_69441666_rc1dbcf07260_rtrmadp_3_france-turkey.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/son-dakika-fotograf-brukselden-az-once-geldi-ilk-gorusme-1869025/"]

Öte yandan cumhurbaşkanlığı kaynakları Erdoğan, Tusk ve Juncker'in 2016'da imzalanan mülteci anlaşmasının hayata geçirilmesi gerektiğini gündeme getirdiğini ifade etti.

[old_news_related_template title="Macron, o fotoğrafçıyı Erdoğan'a sordu" desc="NATO Zirvesi öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelen Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un Batman'da gözaltına alınan fotoğrafçı Depardon'u gündeme getirdiği açıklandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/05/macron-erdogan.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/macron-o-fotografciyi-erdogana-sordu-1869366/"]

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker'in sözcüsü Margaritis Schinas da görüşme öncesi Twitter'da yaptığı paylaşımda "AB ve Türkiye birlikte çalışmak zorundadır ve birlikte çalışacaktır" ifadelerine yer vermişti.

Reuters'a konuşan Erdoğan'a yakın kaynaklar üç ismin de 2016'da imzalanan mülteci anlaşmasının hayata geçirilmesi gerektiği konusunu gündeme getirdi. Türkiye, 2016 yılın ilk çeyreğinde Avrupa'ya mülteci akınını durdurma karşılığında Türklerin Avrupa'ya vizesiz seyahat edilebilmesini istemişti.

Avrupa Komisyonu Sözcüsü Schinas, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yaptığı görüşmenin fotoğraflarını paylaştığı Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Avrupa Birliği ve Türkiye birlikte çalışmak zorundadır ve birlikte çalışacaklardır" diye yazdı.