Kamuoyunun karşısına çıkan 35 yaşındaki sosyetik güzel, gazetecilik yaparak muhalif kimliğiyle de biliniyordu. Son dönemde sık sık gündeme gelen, "Sobçak başkanlığa aday olacak mı" tartışmasının sonunda konuşan genç kadın, seçim kampanyasının başlangıcını da verdiğini duyurdu.

rusya

Bir dönem Rusya'da yayınlanan Biri Bizi Gözetliyor programının yerel versiyonunun sunuculuğunu yapan ve skandallarla dolu ilişkilerle ülke gündemini meşgul eden Sobçak, son dönemde gazeteciliğe merak sarmıştı.

sobb

Fakat Sobçak'ın bu kararı ülkede Putin'e muhalif olan kesim arasında tartışma yarattı. Zira, bazı yorumcular Putin'e karşı sert bir muhalefet izleyen Alexei Navalny'nin oylarının Sobçak dolayısıyla bölünebileceğini aktardı. İngeltere'nin önde gelen haber platformlarından Independent, Moskova yönetiminin Sobçak'ın adaylığından memnuniyet duyduğunu ve Putin'in elini güçlendireceğini öne sürdü.

sobak

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise Dojd televizyonuna yaptığı açıklamada Sobçak’ın Rusya Anayasası çerçevesinde 2018 seçimlerine adaylık koymak için tüm kriterleri karşıladığını belirtti. Peskov, çok yenetekli, eğitimli ve siyasetle ilgilenmeye istekli olsa da, gazetecilik deneyiminin siyasetten çok farklı olması nedeniyle Sobçak’ın her şeye sıfırdan başlaması gerektiğini ve siyasi görüşlerinin de belirsiz olduğunu ifade etti.