Türkiye turizmde eski günlerin hasretini çekerken İzlanda turistten bıktı.

2009 yılında 500 bin kişinin ziyaret ettiği 340 bin nüfuslu ada ülkesi Game of Thrones dizisinin ülkede çekilmesinin ardından turizmde patlama yaşıyor. İzlanda 2017 yılında 2.3 milyon turist bekliyor.

shutterstock_455260471

Bloomberg'e konuşan İzlanda Turizm Bakanı Reykfjord Gylfadottir'in açıklamalarına göre İzlanda'nın bir numaralı ihracat kalemi turizm. Ülkeye giren yabancı paranın yüzde 45'i turizm sektöründen geliyor.

Gayzer adı verilen sıcak su çukurları İzlanda'nın simgelerinden biri. Turistler bu kaynaklardan sıkça faydalanıyor. Fotoğraf: Shutterstock Gayzer adı verilen sıcak su çukurları İzlanda'nın simgelerinden biri. Turistler bu kaynaklardan sıkça faydalanıyor. Fotoğraf: Shutterstock


Gylfadottir fazla ziyaretçinin ülkenin doğal güzelliklerini tahrip edebileceğinden endişeli. Bakan,. “Bazı bölgeler yılda bir milyon ziyaretçiyi kaldıramaz. Turizme ek vergiler getirmeyi planlıyoruz” diyor.

İzlanda'nın başkenti Reykjavik Fotoğraf: Shutterstock İzlanda'nın başkenti Reykjavik Fotoğraf: Shutterstock


İzlanda zaten alabildiğine pahalı bir ülke. Otelden başkent Rejkavik'in kent merkezine gitmek taksiyle 150 dolar (540 TL) tutuyor.

Game of Thrones'un sahnelerinin önemli bir bölümü İzlanda'da çekiliyor. Dizinin 7. sezonu hayranlarıyla buluşmayı bekliyor. Game of Thrones'un sahnelerinin önemli bir bölümü İzlanda'da çekiliyor. Dizinin 7. sezonu hayranlarıyla buluşmayı bekliyor.


Gylfadottir “Bu kadar çok insanın gelmesi doğal güzelliklerimizin bozulması açısından beni endişelendiriyor. Daha az insanın daha çok kaliteli zaman geçirmesini istiyoruz ve ek önlemleri düşünüyoruz” diye konuştu. İzlanda'ya geçen sene nüfusunun 6 katı kadar turist geldi. Türkiye'yi 2016 yılında 25 milyon turist ziyaret ederken turistlerin nüfusa oranı yüzde 31 seviyesinde gerçekleşti.

[custom_content title="İZLANDA'NIN İKLİMİ NASIL?" desc="İzlanda'nın bulunduğu enleme karşı iklimi çok da soğuk bir ülke değil. Ülkedeki rekor düşük sıcaklık -39 derece olarak ölçülmüşken 2009 yılında ise rekor yüksek sıcaklık 29 derece olarak ölçüldü. Gulf Stream akıntısının etkisinde kalan adada yazlar nemli ve serin, kışlar ise oldukça yumuşak geçiyor.">

NEREDEYDİ BU İZLANDA DİYENLERE...