Yerli turisti çekebilmek için son koz olarak Kurban Bayramı’nı öne süren turizmciler, devlet kademelerinden gelen son açıklamalarla 10 günlük tatile göre çalışmaya başladı. Yılın ilk yarısında 13.7 milyon turist sayısına ulaşan sektör, Bakanlar Kurulu’ndan çıkacak 10 günlük tatil kararı ile sadece bu süre içinde 2 milyon yerli turistin seyahat edeceğini açıkladı. Yaklaşık 500 bin kişinin kıyılara tatil için akması beklenirken, 1.5 milyon kişinin yapacağı akraba ziyareti ile birlikte sektör sezonu yüzde 100 dolulukla bayram havasında kapatmayı hedefliyor.

[old_news_related_template title="Son dakika haberi... Kurban bayramı tatili kaç gün? Erdoğan açıkladı" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı son dakika açıklamasında Kurban Bayramı tatili için 'Hükümet 10 günü programına aldı. 10 gün turizm açısından önemli' dedi. Başbakan Binali Yıldırım bayram tatili süresini Bakanlar Kurulu'nda görüştükten sonra salı günü açıklayacaklarını söylemişti. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/08/sur-sondakika-27.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/basbakandan-bayram-tatili-aciklamasi-1969111/"]

AÇIĞI BAYRAM KAPATACAK

Bu yıl 30 Ağustos’un Çarşamba gününe denk gelmesi ile birlikte turizmciler son birkaç gündür tüm haftanın tatil ilan edilmesi için kulis çalışmalarını yoğunlaştırdı. Kabineyi ikiye bölen 10 günlük tatil tartışmalarında Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci tarafından yapılan “Ülkemizin çalışıp üretmeye ihtiyacı var” açıklaması umutları kırmıştı. Rezervasyonlar için kararın bir an önce açıklanmasını isteyen turizmcinin beklediği açıklama ise dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi. Erdoğan, Kurban Bayramı tatili ile ilgili bir açıklama yaparak, “Şu anda tabii hükümet, bu 10 günü programına aldı, çalışıyor” dedi.

[old_news_related_template title="Sozcu.com.tr bayram tatili konusunda milyonların sözcüsü oldu" desc="Sozcu.com.tr bayram tatili konusunu hafta başından beri özenle takip etti. 4, 6 ve 10 günlük tatil ihtimallerini okuyucuya anlattı. Belirsizlik Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasıyla son buldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/08/kap-7.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/sozcu-com-tr-bayram-tatili-konusunda-milyonlarin-sozcusu-oldu-1969153/"]

Gelecek hafta salı günü Bakanlar Kurulu toplantısının Cumhurbaşkanlığı’nda yapılacağını ve bu konudaki kararı açıklayacaklarını aktaran Erdoğan, “Eğer önünde ve arkasında durum hakikaten müsaitse turizm açısından isabetli olur. Böylece turizm sektöründeki açığı süratle kapama fırsatını verir. Zaten bugün itibarıyla Antalya yüzde 80’i doluluk oranı yakalamış vaziyette. Öyle zannediyorum ki salı günü Bakanlar Kurulumuz var. Bunu Cumhurbaşkanlığı’nda yapacağız. Hayırlı bir adım olur diye düşünüyorum” diye konuştu.

DOLULUK YÜZDE 100'E ÇIKAR

Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının ardından tatilin 10 güne çıkabileceğini söyledi. “Ben çıkacak karar için peşinen teşekkür ediyorum, olumlu bir karar bekliyoruz” diyen Ayık, sektör olarak 10 günlük tatil için kolları sıvadıklarını kaydetti. Sadece kıyılardaki konaklama tesislerine 500 bin kişi beklediklerini 1.5 milyon kişinin ise eş dost, akraba ziyareti ile sektöre olumlu bir katkı yapacağını anlatan Ayık, “Ben olumlu bir sonuç bekliyorum. Sektör açısından da tesislerde doluluklar yüzde 100’e çıkacak. Şimdi 26 Ağustos ile 4 Eylül arasındaki dönemde birçok insan tatil yapıp aynı zamanda dini vecibelerini de yerine getirecek” şeklinde konuştu.