Borçlarla boğuşan vatandaş, içinde bulunduğu durumdan kurtulmak için şans oyunlarına yükleniyor. Maliye Bakanı Naci Ağbal, geçtiğimiz sene Milli Piyango İdaresi’nce düzenlenen şans oyunlarından 2 milyar 312 milyon 247 bin 873 TL hasılat elde edildiğini açıkladı. Ağbal, CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer’in soru önergesine verdiği yanıtta, 680 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 82. maddesi ile Milli Piyango İdaresi’ne ait şans oyunlarının lisansının, 49 yıl süreyle Türkiye Varlık Fonu’na verildiğini açıkladı.

[old_news_related_template title="Şans Topu sonuçları 14 Haziran: Büyük ikramiye katlanacak!" desc="Şans oyunu tutkunlarının çarşamba gecesi eğlencesi Şans Topu'nda 14 Haziran çekilişi tamamlandı. Şans Topu sonuçları belli oldu ve sonuçlara göre kimse 5+1 numarayı doğru tahmin ederek büyük ikramiyeyi kazanamadı. Büyük ikramiye haftaya devrederken 17 kişi ise 5 bildi ve ortalama bir ikramiye kazandılar. İşte Şans Topu'nda günün sonuçları, ikramiye dağılımı ve detaylar..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/06/sans-topu-sonuclari-14-haziran-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/sans-topu-sonuclari-14-haziran-buyuk-ikramiye-katlanacak-1895841/"]

KESİNTİLER DEVAM EDECEK?

Söz konusu düzenleme uyarınca İdarenin, lisansın Türkiye Varlık Fonu tarafından üçüncü kişilere devredilmesine kadar, lisansa konu şans oyunlarını düzenlemeye ve kamu paylarını genel bütçeye aktarmaya devam edeceğini belirten Ağbal, geçen yıl elde edilen hasıladan kamuya 581.4 milyon lira aktarıldığını bildirdi. CHP’li Ömer Fethi Gürer, AKP hükümetleri döneminde artan yoksulluk ve işsizlik ile insanların şans oyunlarına yönelişinin arttığını söyledi. Gürer, “Kumara şans oyununa karşı olduğunu ifade eden AKP dönemleri şans oyunu ve kumarın zirve yaptığı dönemler oldu” dedi.