Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçen hafta yaptığı “Şu an itibariyle üç belediye başkanımız istifalarını verdiler. Şimdi 3 belediye başkanımız daha var. Onlar da en kısa zamanda vereceklerine inanıyorum. İlgili arkadaşlarımız görüşmelerini yaptılar. Şu anda da zannediyorum bu istifayı vermenin onlar da hazırlığı içindeler. Yine söylüyorum, gereği neyse gereği yapılacaktır” sözlerinin ardından siyaset koridorlarındaki trafik de yoğunlaştı.

GÖZLER ANKARA BURSA VE BALIKESİR’DE


Şimdiye kadar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan istifa etti. İstifa edecekler listesinde ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur bulunuyor.

SON AÇIKLAMA AKP SÖZCÜSÜ'NDEN


Konuyla ilgili son açıklama ise dün AKP Sözcüsü Mahir Ünal'dan geldi. AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, AKP'nin bütün işlerini istişare ile gördüğünü savunarak "milletvekilleri ile belediye başkanlarının da istişareye riayet etmeleri gerektiğini" söyledi.

YANIT BEKLENİYOR

Bugün söz konusu başkanlardan 'yanıt' gelmesi bekleniyor.

[old_news_related_template title="Melih Gökçek'e bir uyarı daha: Riayet etmeli" desc="AKP Sözcüsü Mahir Ünal, istifası istenen belediye başkanları için konuştu. Ünal 'Ak Parti işlerini istişare ile görür, belediye başkanları riayet eder' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/melih-gokcek-iha-487-3.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/melih-gokceke-bir-uyari-daha-riayet-etmeli-2059107/"]


[old_news_related_template title="AKP'den istifa etmeyen belediye başkanları için soruşturma ve kayyum iması" desc="AKP Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı, Erdoğan'ın istifasını istediği belediye başkanlarının görevi bırakmaması halinde haklarında soruşturma açılıp belediyelerine HDP'li belediyelerin çoğuna yapıldığı gibi kayyum atanabileceğine yönelik imada bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/10/hayati-yazici.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/akpden-istifa-etmeyen-belediye-baskanlari-icin-sorusturma-ve-kayyum-imasi-2059296/"]