Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya’da yapılacak seçimlerde Türk vatandaşlarının “Türkiye düşmanı” olarak nitelediği siyasi partilere oy vermemesi çağrısında bulunurken, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ise “Hangi siyasi partiye oyunuzu verirseniz verin ama sizlerden isteğim mutlaka sandık başına gidi, oyunuzu kullanın. Oylunuz boşa gitmesin” dedi.

Cumhurbaşkanlığı’nın geleneksel olarak Cumhurbaşkanlığı sarayında düzenlediği günde, konuklara Türk döneri de ikram edildi. Almanya’nın “dönerciler kralı” olarak bilinen Yozgatlı Remzi Kaplan, 30 yıldır dönercilik yaptığı Almanya’da, siyasetçilerin dönere her zaman büyük ilgi gösterdiğini söyledi.

PARTİ ADI GEÇMEDİ


Remzi Kaplanlı döner üzerine sohbet eden Almanya cumhurbaşkanı, yaklaşan seçimlerle ilgili tek isteği herkesin oyunu kullanması oldu. Cumhurbaşkanıyla 15 dakika sohbet eden dönerciler kralı Remzi Kaplan. Görüşmeyi SÖZCÜ’ye şöyle anlattı: “Cumhurbaşkanıyla tanışıklığımız yıllar öncesine dayanıyor. Sarayda yapılan toplantının herhangi bir siyasi amacı yoktu. İlk gün saraya 4 bin kişi davetliydi. Biz de orada misafirlere döner ikram ettik. 30 yıldır burada dönercilik yapıyorum ve hemen bütün Avrupa ülkelerine döneri biz hazırlayıp gönderiyoruz. Sohbetimiz sırasında Cumhurbaşkanıyla aramızda ‘oyunuzu şu partiye verin, bu patiye vermeyin” gibi herhangi bir konuşma geçmedi. Zaten böyle bir konuşma uygun da olmazdı.”

KILIÇDAROĞLU’NUN DA AHBABI


Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Bahadın kasabası nüfusuna kayıtlı olan “Dönerciler Kralı” Remzi Kaplan, her yazın memleketine gelip, düzenlenen “Bahadın Festivali”ne de katılıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Almanya’ya yaptığı ziyaretlerde de, Kaplan CHP heyetini karşılayanlar arasında yer alıyor. CHP Genel Başkanının ziyaretlerinde yanından ayrılmayan, Kılıçdaroğlu onuruna verilen resepsiyonlarda da ünlü Türk iş adamı Kaplan da bulunuyor.