MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, NTV-Star ortak yayınında Nazlı Çelik'in konuğu oldu. Bugüne kadarki anayasa ve sistem değişikliği referandumu sürecinde itirazsız bir şekilde 'daima, sonuna kadar, her zaman evet' gibi söylemlerle AKP'yi ve Cumhurbaşkanı'nı destekleyen Bahçeli'nin “Eyalet sisteminden söz eden danışmanlar var” diyerek başladığı sözleri Türkiye'nin gündemine oturdu.

Sosyal medyada günün en çok tartışılan konuları arasına girerek Twitter'da açılan "BahçeliHayırDiyor" hashtagi dakikalar içinde trend topic oldu. Bu konu başlığı altında paylaşılan on binlerce mesaj arasında Devlet Bahçeli'nin "başkanlık sistemi, anayasa değişikliği ve eyalet sistemi" hakkında geçmişte söylediği sözlerinden oluşan onlarca video da var.

 

Bahçeli'nin çok tartışılan o açıklamaları ise şöyle;

Nazlı Çelik: Başkan olacak kişi 5+5 yıl iki dönem görev yapacak. Ama isterse Meclis tekrar seçime gitme kararı alabilir ve 9. yılda bir dönem daha görev yapsın diyebilir. Neden böyle bir şeye ihtiyaç duyuldu efendim?

Devlet Bahçeli: Bunları söyleyen insanlar kendileri inanıyorlar mı? Sayın Başbakan Binali Yıldırım beyin Türkiye'de ulaşmadığı yer kalmadı gece gündüz, Sayın Cumhurbaşkanı toplu açılışlar sebebiyle ulaşmadığı yer kalmadı, ilgili bakanların ulaşmadığı yer kalmadı hepsi aynı zamanda bir cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin kabulü için düşüncelerini halkla paylaşıyorlar. Bir danışman kalkıyor bir eyalet sisteminden bahsediyor. Öyle bir açıklamayı yapan insanlar ya Adalet ve Kalkınma Partisi’nin hedefini sabote ediyorlar veya bir iç pazarlıkla görevlendirilmiş konuşmacılar bunlar. Bunları zaman gösterecek. Eyalet sistemini getireceğiz diye bir danışman cumhurbaşkanı danışmanı olarak söylüyor ve cumhurbaşkanı da buna ses çıkartmıyor kabulleniyor ise o zaman 2 gün içinde eyalet sistemine karşı olan üniter yapıda düşüncesi olan ülkücülerin kararı ne olabilir?

[old_news_related_template title="Sosyal medya Devlet Bahçeli'nin 'son dakika golü'nü konuşuyor" desc="MHP lideri Devlet Bahçeli dün akşam NTV’nin canlı yayınına katıldı. Bahçeli, programın bitmesine çok kısa bir süre kala söylediği sözler sonrası ‘Hayır mı diyecek?’ sorusunu akıllara getirdi. Bahçeli için #BahçeliHayırDiyor etiketiyle sosyal medyadan bir çok mesaj geldi. İşte Bahçeli tweetleri…" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/04/baa.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/sosyal-medya-devlet-bahcelinin-son-dakika-golunu-konusuyor-1792194/"]

Nazlı Çelik: Siz kendisine ilettiniz mi?

Devlet Bahçeli: Benim iletmeme gerek yok. Geçmişte Kayseri’de bir belediye balkanlığı yapmış başka bir özelliği olmayan bir kişinin danışman olarak Türkiye'yi sabote edebilecek cümleler kullanmasını anlamakta ben zorlanıyorum ve kabul etmiyorum. Böyle danışman olmaz. Benim danışmanım olmuş olsa o saatte görevden alırdım.

Nazlı Çelik: Danışmanlardan Mehmet Uçum da “Halk gümbür gümbür devrim yapıyor. Halk kendi devletini kurmak için adım atıyor” dedi.

Devlet Bahçeli: Boş bir laf. Bunlar konuşunca danışmanlık görevimi yapıyorlar acaba. Türkiye rejim değişikliği yapmıyor, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini değiştiriyor.

Nazlı Çelik: Bu danışmanların sözleri ülkücülerin oyunu etkiler mi?

Devlet Bahçeli: Etkilemez. Bana tesir edemezler mesela. Parti ile ilişkisi kesilmiş olanlar var muhalefet değil. Parti ile ilişkisi kesilmiş olanları her gün televizyonda Milliyetçi Hareket Partisi’nin bilmem nesi olarak takdim edip kanaat yürütüyorlar. Hele hele bazen Kemal Kılıçdaroğlu beyin davranışları konuşmaları…

Nazlı Çelik: O zaman tabanda bir hayır beklentiniz var mı?

Devlet Bahçeli: Tabi. Bazıları var herhangi bir davranışından, uygulamasından dolayı kızgın ve kırgın olan insan Recep Tayyip Erdoğan tekrar cumhurbaşkanı olmasın diye hayır oyu kullanacağım diyebilir. Bazıları da çok güzel hizmetler yapıldı diyebilir. 7 Haziran seçimlerinden 2 milyona yakın milliyetçi ülkücü hareket 1 Kasım’da oraya gitti. Giden gider kalanlarla biz yolumuza devam ediyoruz.

Nazlı Çelik: Siz 2019 yılında cumhurbaşkanlığına aday olur musunuz?

Devlet Bahçeli: Benim hiçbir erken düşüncem olmaz. Bir planlamam olmaz. Ben inanmış bir adamım. Cenabı Allah’ın takdiri neyi öngörüyorsa ona rıza gösterenlerdeniz biz.

Nazlı Çelik: Erdoğan aday olsa destekler misiniz?



[old_news_related_template title="Bahçeli'nin 'eyalet çıkışı' için çok konuşulacak tespit!" desc="Hakan Bayrakçı: Bahçeli'nin açıklamaları MHP seçmeninin tavrını etkilemez. Çünkü onlar zaten 'hayır' diyecek." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/04/hakan-bayrakci.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/bahcelinin-eyalet-cikisi-icin-cok-konusulacak-tespit-1792424/"]

Devlet Bahçeli: Kim öle kim kala. Cumhurbaşkanı seçimi başka şey şahıs olarak Türkiye'de fiili durum dayatmayı hukuki zemine çekerek bir hükümet sistemini gözden geçirmek başka şey. Bu her zaman Recep Tayyip Erdoğan’ın destekleyeceğimiz anlamı taşımaz. Milliyetçi Hareket Partisi terörle mücadelede, ülkenin istikrarında, Suriye, Irak’ta Türkiye'nin tehditlere karşı duruşunda bugünkü siyasi iktidara ne pahasına olursa olsun destek vermektedir.

Nazlı Çelik: Eğer evet çıkarsa HDP ile müzakerelere yeniden başlayacağını düşünüyor musunuz?

Devlet Bahçeli: Bu onların bileceği bir iştir tarihi bir hata olur.

Nazlı Çelik: Barzani’nin ziyareti sırasında önce İstanbul Atatürk Havalimanı’nda sonrasında da Esenboğa Havalimanı'nda bir Kürt bayrağının göndere çekilmesi sonrasında sizde meydanlardan sayın Cumhurbaşkanına bir çağrıda bulundunuz. Bundan haberi olup olmadığını sordunuz. Kendisi ile görüşmeniz oldu mu?

Devlet Bahçeli: Görüşmem olmadı.

[old_news_related_template title="Bahçeli'nin sözlerine muhaliflerden ilk yorum" desc="Devlet Bahçeli'nin özel televizyon kanallarının ortak yayınında, Erdoğan'ın danışmanlarının dile getirdiği 'Eyalet sistemi' yorumuna partiden ihraç edilen Ümit Özdağ'dan yorum geldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/04/basliksiz-3-13.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/bahcelinin-sozlerine-muhaliflerden-ilk-yorum-1791941/"]

Erdoğan: Danışmanımın "eyalet sistemi" açıklaması çarpıldı


Bahçeli'nin çok net bir dille ifade ettiği tartışma yaratan "eyalet sistemi açıklaması" için bir açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi.

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Şükrü Karatepe'nin bir yazısındaki eyalet sistemiyle ilgili sözlerine ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Danışmanımın bir açıklaması olmuş. Almışlar onu çarpıtmışlar ki danışmanım sonra düzeltmeye yönelik açıklamalar yaptı. Ben ne diyorum, sen ona bak. Böyle bir şey yok" ifadelerini Kullandı.