Dolar kuru güne yeni bir rekorla başladı. Merkez Bankası dün para piyasalarında bankaların borç alma limitlerini 22 Kasım itibarıyla gecelik vadede yapılan işlemler için sıfıra düşürdüğünü açıklamıştı. Piyasalarda dolar bu sabaha yeniden yükselişle başladı ve yeni rekor seviyelerine geldi ve dolar tarihinde ilk kez 3.98 TL'nin üzerine çıktı. Uzmanlar, kurdaki aşırı volatilitede ABD ile yaşanan gerilimin etkili olduğu belirtiliyor.

İNGİLİZ GAZETESİNE GÖRE DOLARIN ARTIŞINDA İKİ SEBEP VAR

İngiliz Financial Times Gazetesi internet sitesindeki haberinde Türkiye'deki döviz piyasasındaki hareketliliğe değindi. Gazete, Türk Lirası'nın pazartesi dolar karşısında ocak ortasından bu yana en düşük düzeyine gerilediğini yazdı. Gazeteye göre bu durumun iki nedeni var: Türkiye ile ABD arasındaki gerilimin ve Merkez Bankası'nın (enflasyonla mücadele yeteneğine yönelik endişelerin yeniden artması.

EURO VE STERLİN DE REKOR KIRDI

Euro, Türk Lirası karşısında rekorunu 4.6772 seviyesine taşırken, Sterlin 5.2792 seviyesine taşıdı. Şu dakikalarda Euro/TL 4.6730, sterlin/TL ise 5.2748 seviyesinden işlem görüyor.

[old_news_related_template title=" Merkez'den döviz satış açıklaması" desc="Merkez Bankası doların ateşini düşürmek için vadeli döviz satım ihalelerine başlıyor. 2017 sonuna kadar 3 milyar dolar satılacak." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/11/dolarlarlara.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/son-dakika-merkezden-doviz-satis-aciklamasi-2095770/"]
MERKEZ BANKASININ  HAMLESİ
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) sıkılaştırma adımlarına devam ettiği görüldü. TCMB, dün bankaların fonlama maliyetini yüzde 12'lerden yüzde 12,25'e çıkaracak adımı atarken, aynı zamanda TL uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalesine de devam etti. Buna karşın döviz kurlarındaki yükselişin sürmesi dikkati çekiyor.

'BENİM DOLARIM YOK BANA NE' DEMEYİN
Dolar ve euro yeni güne yükselişle başladı. Dolar/TL 3.98'i, Euro/TL ise 4.66'yı aşarak rekor kırdı. Piyasalar bugün ABD'de verilerini ve akşam saatlerinde açıklanacak olan Fed tutanaklarını izleyecek ancak TL'deki değer kaybı eğiliminin bugün de devam etmesi bekleniyor. (Yazının tamamını okumak için tıklayınız...)

[old_news_related_template title="Borsa İstanbul'dan Aselsan hamlesi" desc="Garanti Bankası'nı geçerek Borsa İstanbul'un en değerli şirketi olduktan bir gün sonra yüzde 15'e varan düşüşle karşılaşan Aselsan hisseleri için tedbir kararı uygulanacak." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/11/borsa-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/borsa-istanbuldan-aselsan-hamlesi-2092484/"]

PİYASALARA ODAKLANDI

Küresel piyasalar artan risk iştahı ile pozitif seyrini sürdürürken, bugün açıklanacak ABD Merkez Bankası (Fed) toplantı tutanaklarının yatırımcıların odağında olacağı belirtiliyor.
Uzmanlar, bugün Rusya'nın Soçi kentinde gerçekleşecek Türkiye, Rusya ve İran zirvesinden gelecek haberler ve açıklanacak makroekonomik verilerin takip edileceğini, akşam saatlerinde yayımlanacak Fed tutanaklarının ise küresel risk iştahı üzerinde belirleyici olacağını kaydetti. Soçi'den gelecek Suriye ile ilgili haberlerin de jeopolitik risk algısı üzerinde etkili olabileceği öngörülüyor.

[old_news_related_template title="Doları BSMV mi yükseltti?" desc="Ödenecek vergideki belirsizlik yüzünden dün Merkez Bankası'nın açtığı döviz ihalesine bankalar tedirgin yaklaştı. Bunun doların yükselmesinde etken olduğu ifade ediliyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/11/dolarlarlarlar.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/dolari-bsmv-mi-yukseltti-2098895/"]

[old_news_related_template title="Altın rekorlara doymuyor: Çeyrek altın, gram altın ne kadar oldu?" desc="Altın fiyatlarındaki değişim sürerken birçok kişi altın fiyatları nasıl olacak sorusunun cevabını araştırıyor. Altın fiyatlarındaki yükseliş durmuyor, uzun süredir yükseliş trendinde seyreden altın, yükseliş hızını artırdı, altın fiyatları durdurulamıyor. Yatırımlarını altın fiyatlarına göre planlayan vatandaşlar ise en güncel fiyatlara erişebilmek için araştırmalarını sürdürüyor..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/11/guncel-altin-fiyatlari.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/carsamba-gunu-guncel-altin-fiyatlari-22-kasim-ceyrek-altin-ve-gram-altin-ne-kadar-oldu-2100475/"]