İstanbul Pendik'te dün 21 yaşındaki Mustafa Yetgin, okul yakınlarındaki tren istasyonunda 3 öğrenciye tüfekle ateş açtı. Saldırıda yaralanan öğrencilerden Helin Palandöken hayatını kaybetti. 2 öğrenci yaralı olarak tedavi altında alındı. Olay sonrası okula gidip intihar girişiminde bulunan saldırgan yakalandı.

Pendik İlçe Emniyet Müdürlüğünde sabaha kadar sorgulanan zanlı Yetgin sabah saatlerinde ise adliyeye sevk edildi. Mustafa Yetgin'e çelik yelek giydirildiği gözlendi.

SAVCIDA KONUŞMADI!


Mustafa Yetgin, "Kasten adam öldürmek" gerekçesiyle tutuklama istemiyle mahkemeye sevkedildi. Yetgin'in savcılıkta ifade vermek istemediği öğrenildi.

TUTUKLANDI


Saldırgan çıkarıldığı mahkeme tarafından 'tasarlayarak adam öldürme' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

'HELİN PALANDÖKEN VE YANINDAKİLERE AV TÜFEĞİ İLE ATEŞ ETTİĞİMİ KABUL EDİYORUM'


Yetgin'in nöbetçi mahkemedeki sorgusunda, "Ben üzerime atılı suçlamayı anladım. Olayın hala şoku altındayım. Neyi nasıl anlatmam gerektiğini bilemediğim için şu ana kadar ifade veremedim. Helin Palandöken ve o esnada yanında bulunan kişilere av tüfeği ile ateş ettiğimi kabul ediyorum. Bu av tüfeğini internetten satın almıştım. Ateş ettikten sonra da olay yerinden kaçtım. Sonrasında ne olduğunu ve ne yaptığımı hatırlamıyorum. Kafam çok karışık. Şu an söylediklerimden fazla bir şey anlatabilecek durumda değilim" şeklinde ifade verdiği öğrenildi. (DHA)

[old_news_related_template title="Helin son yolculuğuna uğurlandı... Katilin tüfeği nasıl elde ettiği de ortaya çıktı..." desc="İstanbul Pendik'te okul çıkışında Mustafa Yetgin tarafından öldürülen lise öğrencisi 17 yaşındaki Helin Palandöken'in cenazesi son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine katılan Helin'in arkadaşları dehşet dolu cinayeti anlattı. Öte yandan Helin'in katili Mustafa Yetgin de tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yetgin'in olayda kullandığı silahı ise 3 gün önce bir av bayisinden aldığı ortaya çıktı. Ruhsatı olmayan silahın av bayisince internet üzerinden temin edildiği de belirlendi. Silah bayisi gözaltına alınırken yaşanan olay bir kez daha kaçak tüfek satışlarını gündeme getirdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/helin-487.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/helin-son-yolculuguna-ugurlaniyor-2049163/"]