İstanbul Emniyeti'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü(TEM) bölücü terör örgütü PKK'nın eylem arayışındaki bir hücresini takibe aldı. Araştırma yapan ekipler, takip edilen bir şüpheliyi gözaltına aldı. Şüphelinin, Şirinevler, Çavuşpaşa'daki aracında arama yapıldı. Kapalı kasa araçta kablo düzeneklerinin olduğu belirlendi. Bunun üzerine "Bomba İmha" uzmanları çağrıldı. Cadde trafiğe kapatıldı. Çevrede güvenlik önlemleri alındı. Bomba ihtimaline karşı itfaiye ve sağlık ekipleri hazır bekletildi.

 

 

60 KİLO BOMBA ELE GEÇİRİLDİ

Yapılan aramalarda, bomba olabileceği değerlendirilen düzeneklere ulaşıldı. Bomba uzmanları araçta çalışma yaptı. Şüpheli olduğu değerlendirilen malzemelerin patlayıcı olduğu belirlendi. TEM ekiplerinin takibi olası bir terör eylemini engellemiş olurken, ele geçirilen bombanın 60 kilo olduğu, patlayıcıların cinsinin alüminyum tozu ve RDX'ten oluştuğunun belirlendiği öğrenildi.

[caption id="attachment_2130837" align="alignnone" width="880"]FOTOĞRAF: HABİP ATAM FOTOĞRAF: HABİP ATAM[/caption]

 

DÜZENEKLER KESİLDİ

Bombalı araç düzenekler kesilerek patlayıcılar etkisiz hale sonra çekiciye yüklendi. Araç detaylı inceleme için Emniyet otoparkına götürüldü. Gözaltına alınan şüpheli ise Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

BOMBALI MİNİBÜSLE İLGİLİ İKİNCİ ŞÜPHELİ YAKALANDI

İstanbul'da eli kanlı terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda bir minibüste 60 kilo patlayıcı ele geçiren TEM Polisi 2'inci bir şüpheliyi daha gözaltına aldı. RDX tipi patlayıcı bulunduğu öne sürülen aracı kullan terör örgütü üyesi ile irtibatlı olduğu belirtilen şüpheli Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.