CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından hükümete yönelik sert açıklamalarda bulundu.

"15 Temmuz darbe girişiminin nasıl karşısındaysak, menfaatleri için OHAL'i kullanıp, 20 Temmuz sivil darbesini yapanların da karşısındayız" diyen Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

"20 Temmuz sivil darbesinden sonra, Türkiye parti devletine döndü. Haklıdan değil, güçlüden yana olan bu düzenin sürmesine izin vermeyeceğiz!

Demokrasi halkı meydanlara çağırıp, sonra sivil darbe yapmak mıdır? Biz sonsuza dek cumhuriyetin, adaletin ve demokrasinin nöbetindeyiz!

[old_news_related_template title="Kılıçdaroğlu: Türkiye AKP'den ibaret değildir" desc="CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Basın özgürlüğünün Türkiye'de geldiği noktaya değinen Kılıçdaroğlu, Basın Bayramı için ,'Gazeteciler 109 yıl sonra 24 Temmuz'u kutlayamadılar' dedi. Kılıçdaroğlu 'Lozan Antlaşması' tartışmalarına, 'Bir densiz kalkmış şu açıklamayı yapıyor; '15 Temmuz'u Atatürkçüler, ulusalcılar yapmış olabilir' diyor, bunu FETÖ terör örgütünün lideri diyor. Sen ordudaki Atatürkçü paşaları ortağınla birlikte temizlemedin mi? Yine o dönemde de mazlumlara biz sahip çıktık. AKP size devleti teslim etti, savcınıza kurşun geçirmez araba tahsis etti. Onlar size hocaefendi diyorlardı' diyerek tepki gösterdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/05/kilicdaroglu-880.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/chp-grup-toplantisi-51-1945971/"]

FETÖ ne istediyse bu iktidar onu verdi. Menfaati için teröristlerle iş tutmayı marifet sayan hükümet, bunun hesabını er ya da geç verecek!

Bir yıldır OHAL uygulanan Türkiye'de muhalifler cezalandırılırken, FETÖ'nün siyasi ayağı örtbas ediliyor. Adaletsizliğinizle anılacaksınız!"

kk