Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Altınsu köyü kırsalında terör örgütü PKK'ya yönelik devam eden operasyonda güvenlik güçleriyle teröristler arasında çatışma yaşandı.

Çatışmada, özel harekat şubesinde görevli Erhan Konuk şehit oldu, bir polis memuru da yaralandı. Konuk’un şehadet haberi memleketi Adana’nın Pozantı ilçesine bağlı Zafer Mahallesi'nde yaşayan ailesine yetkililer tarafından verildi.

sehid

ŞEHİDİN CENAZESİ ADANA’YA GETİRİLDİ

Acı haberi alan şehidin yakınları baba evine gelip taziyelerini aileye iletirken, eve ve sokağa Türk bayrakları asıldı. Şehit Konuk’un cenazesi Van'da yapılan törenin ardından memleketi Adana'ya hava yoluyla gönderildi. Şehidin naaşını Adana Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Adana Milletvekili Tamer Dağlı, CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Adana Emniyet Müdürü Osman Ak, polis müdürleri komutanlar ve kamu kurum müdürleri karşıladı. Şehidin babası Fehmi, annesi Nuray, kız kardeşleri Emine, Melike Konuk ve nişanlısı Nur Ayaz şehidin naaşını karşılamak için Adana Havalimanı'na geldi.

[old_news_related_template title="Şehidin nişanlısı yürekleri yaktı!" desc="Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde dün gece çıkan çatışmada şehit olan 26 yaşındaki Özel Harekat Polisi Erhan Konuk'un acı haberi baba evine ulaştı. Şehidin nişanlısının feryadı yürek yaktı..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/08/sehit-adana-iha-487.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/sehidin-nisanlisi-yurekleri-yakti-1962242/"]

‘OĞLUM SENİ BÖYLE Mİ KARŞILAYACAKTIK?’

Şehidin kız kardeşleri güçlükle ayakta dururken, onları kadın polis memurları karşıladı. Şehidin kız kardeşlerinden Emine, kendini karşılayan kadın polisin göğsündeki ağabeyinin fotoğrafını bir süre öpüp daha sonra da eliyle sevdi. Anne Nuray Konuk ise yakınlarının yardımıyla güçlükle ayakta durabilirken, "Oğlum seni böyle mi karşılayacaktık" diye feryat etmesi herkesin yüreğini dağladı. Şehidin evlilik hazırlığı yaptığı nişanlısı Nur Ayaz ise taziye evine geldiğinde, “Hayallerimiz vardı. Erhan beni nasıl bıraktın? Nasıl aldılar seni benden. Allah’ım nasıl kıydılar ona. Sabır ver Allah’ım. 3 ay sabır edemiyorum bir ömür nasıl sabır edeceğim” diyerek gözyaşı döktü. Şehidin cenazesi Pozantı ilçesi Aşçıbekirli Mahallesi'ne götürülüp buradaki mezarlıkta gözyaşları arasında toprağa verildi.

sehid3

BU BAYRAK DÜŞMEZ

Şehit polis memuru Konuk'un Faceebok adresinin ana sayfasındaki 'Ön  hey! Ön kuzu! Önde gider Ön kuzu. Bu Bayrak düşmez yere. Ölmedikçe son kuzu!' paylaşımı da dikkat çekti. Ayrıca şehidin sözlüsü Görkem Nur Ayaz'ın 2 Haziran'da facebook'ta kendi adresinde birlikte çektirdiği fotoğrafa, 'Senden sonra ile başlayan cümleler olmasın hayatımda. Seninle birlikte kalsın bütün cümleler' paylaşımına şehit Konuk'un, 'Zaman sen olmayınca geçmiyor' yazdığı görüldü.