KONYA'da konfeksiyoncu İsmail Yaşkıran, çırağı Suriye uyruklu Muhammed Hellak'ı döven gruba tekpi gösterip kavgayı ayırdı. Kısa süre sonra tekrar konfeksiyona gelerek Yaşkıran'ın darp edip işyerine zarar veren Suriyeli gruptan 2 şüpheli polisin operasyonu ile yakalandı.
Olay, 6 Mayıs günü saat 08.10 sıralarında merkez Selçuklu İlçesi Musalla Bağları Mahallesi Kazım Ayvaz Sokak'ta meydana geldi. İsmail Yaşkıran'a ait konfeksiyon atölyesinde çırak olarak çalışan Suriye uyruklu Muhammed Hellak'a, iddiaya göre bir grup Suriyeli gencin saldırısına uğradı. Grubu ayırmaya çalışan Yaşkıran'da da saldırgan grup tarafından darp edildi.
Kısa bir süre sonra sanayi sitesi içerisindeki işyerlerinde çalışan diğer Suriyelileri de, 'Suriyelilere saldırıyorlar' diyerek örgütlediği idiia edilen şüpheliler kalabalık bir grup olarak tekrar Yaşkıran'ın işyerine geldi. Konfeksiyon atelyösine zarar veren Suriyeli grup, Yaşkıran'ı da sandalye, tekme ve yumruklarla darp edip kaçtı. Kafasına aldığı darbelerle yaralı olarak hastaneye kaldırılan Yaşkıran'a 14 dikiş atıldı. Yaşkıran tedavisinin ardından taburcu edilirken, saldırı anı ise işyerinin güvenlik kamera kayıtlarına yansıdı.
SURİYELİ 2 ŞÜPHELİ YAKALANDI
Olaydan sonra çalışma başlatan polis, kamera görüntülerini incelemeye aldı. Ekipler sanayi sitesi içerisindeki işyerlerinde çalışan Suriyelilerle de görüşerek grubun elebaşılığını yaptığı 3 şüpheliyi belirledi. Polis, 18 yaşındaki Muhammed El Muhammed Beha ve 20 yaşındaki Hamza Neccar Kabbeni'yi, merkez Meram ve Karatay ilçelerindeki adreslerinde yakaladı. Suriyeli 2 saldırganın polisteki sorgusu sürerken, olaya karışan diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar sürdürülüyor.  

DHA