Türk Silahlı Kuvvetleri'nin “Fırat Kalkanı Harekatı” kapsamında, El Bab’da kontrolü sağlamasından sonra, askerimizin Münbiç ve Rakka’ya ilerleyeceğinin açıklanması üzerine, Suriye’de hızlı bir trafik başladı. Suriye rejim güçleri, Münbiç’e hızla ilerlemeye başladı. Son gelen bilgilere göre merkeze uzaklıkları 4 kilometreye indi.

Suriye Rejim güçleri El Bab’ın 5-6 km güneydoğusunda bulunan Ebu Cebbar bölgesinden Münbiç’e doğru ilerliyor. Bölgede bulunan IŞİD militanları alanı boşalttı, böylece rejim güçlerinin bölgede ilerlemesine engel bir durum kalmadı.

ASKERİMİZİN GİRMEMESİ İÇİN

Uluslararası Türkçe Konuşan Ülkeler Gazeteciler Derneği Başkanı Güngör Yavuzaslan, rejim güçlerinin Münbiç’e bayrak çekmesi durumunda, Türk askerinin girmesinin zorlaşacağını belirtti. Yavuzaslan, derneğin Suriye masasından aldığı son dakike bilgisini SÖZCÜ’ye şöyle aktardı:

“Suriye iç savaşında Halep kent merkezinde  PKK ve Esad rejimi arasındaki işbirliği yapıldı. Halep’de rejim belirli bölgeleri PKK/YPG unsurlarına bıraktı. Örgütte bu alanlara rejim bayrağı ile kendi simgesini astı. Şimdi, Münbiç için rejim aynı planı uyguluyor. Türk silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) kente operasyon yapmasını önlemek için bölgede ilerlemeye başladılar. Rejim güçlerine Şii milisler ile Rus jetleri de destek veriyor."