10 günlük bayram tatilini memleketlerinde geçirip dönüşü son güne bırakmak istemeyen tatilciler bayramın 3'üncü günü yola çıktı.

 

Dönüş yoğunluğu ise bu sabahtan itibaren giderek arttı.

[old_news_related_template title="Bayram tatilinin 9 gününde kazalarda bilanço ağır: 98 ölü, 423 yaralı" desc="Bakanlar Kurulu kararı ile 10 güne çıkarılan Kurban Bayramı tatilinin ilk 9 gününde yurt genelinde meydana gelen toplam 142 kazada, 98 kişi öldü, 423 kişi de yaralandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/09/kazafeci880-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/bayram-tatilinin-9-gununde-kazalarda-bilanco-agir-98-olu-423-yarali-1998119/"]

Bodrum, Kıbrıs Şehitleri Caddesi ile Emin Anter Bulvarı'nda zaman zaman 1 kilometreye varan araç kuyrukları oluştu.

bodrum-donus-1

İki kilometrelik yolu 20 dakikada tamamlayan otomobiller Milas yönüne hareket etti. Milas-Bodrum Havalimanı'nda ise büyük hareketlilik yaşandı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı havalimanında ek uçak seferleri düzenlendi.

BOLU'DA YOĞUNLUK


Tatilciler, TEM'in Bolu kesiminde İstanbul yönünde yoğunluk oluşmasına neden oldu. Özellikle TEM'in Gerede, Yeniçağa, Çaydurt ve Bolu Dağı Tüneli mevkilerinde yoğun trafik oluştu. İstanbul yönündeki araç yoğunluğuna rağmen trafikte aksama meydana gelmedi.

bolu-yogun

Sürücüler İstanbul yönüne doğru sorunsuz yola devam etti. İstanbul yönünde oluşan yoğunluğun aksine Ankara yönünde trafik normalin altında kaldı. Tatilciler güzergahtaki dinlenme tesislerinde de yoğunluk oluşturdu.
bolu-yogun-2

TEM'de dönüş yoğunluğunun başlamasıyla önlemler de artırıldı. Özellikle Bolu Dağı geçişinde sürücüler elektronik tabelalar ile hız yapmamaları ve trafik kurallarına uymaları konusunda uyarıldı. Sürücüler ayrıca Bolu Dağı Tüneli'nden geçerken de radyo frekansından bağlanan otomatik ses kaydıyla emniyet kemerlerini takmaları ve hız yapmamaları konusunda uyarıldı.

YOĞUNLUK SÜRÜYOR

TEM yolu ve D-100 karayolunun İstanbul istikameti Kocaeli kesiminde trafik yoğunluğu devam ediyor. TEM'in Bekirdere rampasında ulaşım yavaşlarken, bazı araçların arızalanması ve hasarlı kazalar da ulaşımı olumsuz etkiledi. Ordu'dan yola çıkan ve lastiği patladığı için durmak zorunda kaldığını söyleyen Hüseyin Bulak, "Ordu Ünye'den saat 05.30 sıralarında yola çıktım. Saat 14.00 sıralarında İzmit'e ulaşabildim. Burada lastiğim patlayınca emniyet şeridine aracımı çektim. Lastiğimi yaptırdıktan sonra yola çıkıcağım. Saat kaçta İstanbul'da olurum bilemiyorum" dedi.

Adapazarı'ndan yola çıktığını, yoldaki yoğunluk nedeniyle İzmit'te mola vermek zorunda kaldığını belirten Korhan Keskin, "Adapazarı'ndan normalde 40-50 dakika arasında geldiğim İzmit'e yaklaşık 2 saatte ulaştım. Şu an yollar çok yoğun, İstanbul Üsküdar'a kaçta gideceğiz bilemiyorum" diye konuştu.

hava

HAVADAN BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ

Kurban bayramı tatilini memleketlerinde ve tatil beldelerinde geçirmek isteyen İstanbullular, erken dönüşe geçince ana yollarda yoğunluk oluşmaya başladı.

tem2

Bayram tatilinin son gününe kalmak istemeyen İstanbullular nedeniyle yarın itibariyle beklenen araç trafiği Anadolu yakasından Avrupa yakasına geçişlerde erken başlarken, Kurtköy gişelerinde uzun kuyruklar oluştu. Erken dönen tatilciler trafik sürprizi ile karşılaşırken oluşan trafik yoğunluğu havadan görüntülendi.

tem

AKŞAM SAATLERİNDE DURMA NOKTASINA GELDİ

İstanbul yönünde dönüşe geçen tatilcileri taşıyan araçlar, Kocaeli TEM otoyolunda trafiği durma noktasına getirdi. Gece ilerleyen saatlere rağmen yoğun şekilde devam eden dönüş yolunda İzmit Bekirdere Viyadükleri ile Gültepe Tünelleri arasında araçlar ağır ağır ilerlemeyi sürdürüyor.

TEKİRDAĞ'DA 20 KİLOMETRELİK ARAÇ KUYRUĞU

Tekirdağ-İstanbul karayolunda Kurban Bayramı tatili dönüşü nedeniyle 20 kilometreyi aşan araç kuyrukları oluştu.

Kurban Bayramı tatili nedeniyle İstanbul ve yakın illerdeki vatandaşlar Tekirdağ, Çanakkale, Marmara ve Avşa adalarını tercih edince yollar dolup taştı. Tatillerini Trakya ve güzergahındaki illerde tamamlayan İstanbul ve yakın illerdeki vatandaşlar, akşam saatlerinde dönüş yoluna geçince Tekirdağ-İstanbul karayolunda yaklaşık 20 kilometreyi aşan araç kuyrukları oluştu.

i

Kurban Bayramı tatili nedeniyle Tekirdağ’dan İstanbul’a gidiş yolu yer yer tıkanırken, geliş yolu ise bomboş kaldı. Tekirdağ’ın merkez ilçesinden İstanbul yönüne yaşanan trafik yoğunluğunda maddi hasarlı kazalar da meydana geldi. Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik polisi ekipleri ise yollarda denetimler yaparak trafiği rahatlatmaya çalıştı. Trafik yoğunluğu gece geç saatlere kadar sürdü.

 

TATİLCİLERİN KÖPÜKLÜ EĞLENCESİ


Öte yandan tatilini sürdürenler ise denize girip güneşlendi. Bazı tatilciler de köpük partilerine katıldı. Türkçe ve yabancı pop şarkıları eşliğinde köpüğün altında dakikalarca dans edenler tatilin son günlerinde renkli görüntüler oluşturdu.

bodrum-kopuk

Hava sıcaklığının 34 deniz suyu sıcaklığının ise 21 derece ölçüldüğü Bodrum'da denizden çıkarak köpüğün altına giren turistler, çılgınca dans etti eğlendi.