Haber: Mustafa Büyüksipahi

Referandum sonuçlarına yönelik tepki eylemleri aralıksız devam ediyor. Üsküdar İskele Meydanı'nda dün bir araya gelen vatandaşlar, Yüksek Seçim Kurulu'nun şaibeli referandum kararını protesto etti ve halk oylamasının iptalini istedi. Üsküdar Hayır Platformu'nun düzenlediği eyleme yoldan geçen vatandaşlar alkışlarla destek verdi. Protesto eyleminde adil olmayan seçim kampanyasına özellikle vurgu yapılırken, Üsküdar'ın yüzde 53 oranında hayır oyu çıkararak tek adam rejimine karşı durduğu belirtildi.

 

Foto: SÖZCÜ Foto: SÖZCÜ


Herhangi bir gerilimin yaşanmadığı etkinlikte Üsküdar Hayır Platformu yaptığı basın açıklamasında "Halk oylamasının öncesinde ve sonrasında yaşanan hukuksuzluklar siyaseti tarihimize kara bir leke olarak düşmüştür.

Foto: SÖZCÜ Foto: SÖZCÜ


Üsküdar'da olduğu gibi tüm Türkiye'de yurttaşlarımızın en az yarısı kendilerine dayatılan rejim değişikliğine 'Hayır' demiş olmasına rağmen Yüksek Seçim Kurulu'nun seçim sırasında kanuna aykırı şekilde karar alarak mühürsüz pusula ve zarfları geçerli kabul edeceğini bildirmesi hukuki ve siyasi bir skandaldır. Demokratik bir anayasa her şeyden önce toplumun tüm kesimlerinin düşünce ve özlemlerini dikkate alınarak hazırlanmalıdır. Anayasanın toplumun bir arada ve barış içinde yaşamasını sağlayacak birleştirici bir içeriğe sahip olması gerekir. Halbuki 16 Nisan'da halk oylamasına sunulan anayasa değişikliği esnasında AKP ve MHP'nin genel merkezleri dışında hiçbir kesimin görüş ve önerileri dikkate alınmamıştır" denildi. Vatandaşlar, eylemde 'Hayır hayır demektir', 'Hayır bizim Üsküdar bizim', 'YSK halka hesap verecek', 'Hayır bitmedi referandum iptal edilsin', 'Tek adam rejimine hayır', 'Hileli seçime hayır', 'Türkiye hayır dedi Üsküdar hayır' dedi afiş ve pankartlarını taşıdı. Vatandaşlar basın açıklamasının yapılmasının ardından dağıldı.