MHP Kayseri eski Milletvekili Hasan Ali Kilci, üst düzey bir AKP yöneticisinin, FETÖ’den suçlanan kişileri adliyeden kurtardığını iddia ederek, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözü var ama, FETÖ’nün inlerine girilemiyor” dedi. SÖZCÜ’ye konuşan Kilci, AKP’nin yetkili isimlerinden birinin 2 gün süreyle Kayseri Adliyesi’nde beklediğini ve FETÖ’den suçlanan bazı kişileri kurtardığını öne sürdü. MHP’li eski vekil Kilci şunları kaydetti:
‘asıl sorun siyasi ayakta’

10chpmhp15cm

“Gerçek Fetullahçılar şu anda geziyor, fink atıyor. Birçoğu da devlet kademelerinde halen görevde. Kayseri’de FETÖ ile ilgili mücadelenin yüzde 5’i bile yapılmadı. Asıl sorun siyasi ayakta.’ Kayseri’de FETÖ mensubu olmak bir dönem yükselen değer gibiydi, herkes ona sarılmıştı. Şimdi bakıyoruz 3-5 gariban ya tutuklu, ya ihraç ya da açıkta. Halbuki, gerçek Fetullahçılar şu anda geziyorlar, fink atıyorlar memlekette. Birçoğu da devlet kademelerinde halen görev yapıyorlar. Bunların Türkiye’deki en önemli şehri Kayseri’dir. Halen Kayseri’de FETÖ ile ilgili mücadelenin yüzde 5’i bile yapılmadı.”

[old_news_related_template title="Tuğgeneral Mustafa Kaya'ya FETÖ'den tahliye" desc="Antalya'da, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra tutuklanıp hakkında 3 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle dava açılan dönemin Garnizon ve Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kaya'nın adli kontrolle serbest bırakılmasına karar verildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/09/resimid_3898110.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/tuggeneral-mustafa-kayaya-fetoden-tahliye-2001689/"]