Ziraat Türkiye Kupası (ZTK) yarı final rövanş maçında Fenerbahçe ile Başakşehir karşı karşıya geldi. 90 dakikası 2-2 berabere biten maç uzatmalara gitti. Uzatmalarda da taraflar eşitliği bozamadı ve maçta penaltılara geçildi. Büyük çekişmenin yaşandığı penaltılarda üstünlük sağlayan taraf Medipol Başakşehir oldu.

Fenerbahçe Başakşehir maç özetini izlemek için aşağıdaki linke tıklayınız.

FENERBAHÇE BAŞAKŞEHİR MAÇ ÖZETİ

Ziraat Türkiye Kupası Yarı Finali’nde Fenerbahçe ile Medipol Başakşehir karşı karşıya geldi. Ülker Stadyumu’nda oynanan maç 2-2 bitince uzatmalara gitti ve 30 dakikalık bölümde de denge bozulmayınca penaltı atışlarına geçildi.

Başakşehir rakibine penaltı atışlarında 10-9 üstünlük sağlayarak finalde Konyaspor’un rakibi olmayı başardı.Başabaş başlayan mücadelenin 43. dakikasında Emre Belözoğlu ceza sahasından çektiği şutta takımını 1-0 öne geçirdi. Islak zeminde top tam önünde sekince Volkan Demirel büyük hata yaparak golü engelleyemedi.

Sow 71. dakikada sahneye çıkarak Lens’in ortasında Fenerbahçe’nin aradığı golü bularak avantajlı duruma geçti. Oyuna 79’da giren Holmen, 86. dakikada takımını bir kez daha öne geçirmeyi başardı: 2-1. Sarı-lacivertli takıma golleri atan iki futbolcu da Fenerbahçe’nin formasını terletmişti.

Bu golden 1 dakika sonra ise Ozan Tufan yine sahneye çıktı! İlk maçta da gol atmayı başaran Ozan, 87. dakikada altı pas üzerinden topu filelere göndererek durumu 2-2’ye getirdi ve maçın uzamasını sağladı.

PENALTILAR

Atanlar: Emre Belözoğlu (2), M. Pektemek, Epureanu, Adebayor (2), Cengiz, Holmen (2), Attamah (Medipol Başakşehir), Sow (2), Kjaer (2), Souza, Lens, Volkan Şen, Neustadter, Hasan Ali (Fenerbahçe)

Kaçıranlar: Visca, Napoleoni, Volkan Babacan (Medipol Başakşehir), Mehmet Topal, Skrtel, Volkan Demirel, Souza (Fenerbahçe)