UEFA Şampiyonlar Ligi  ve Avrupa Ligi'nde yarı finale kalan takımlar belli oldu. Türkiye'yi temsil eden tek takım olan Beşiktaş ise Lyon ile yaptığı rövanş maçını penaltı atışlarında kaybetti ve elendi. Şampiyonlar Ligi'nde kupanın favorisi gösterilen Barcelona ise Juventus ile oynadığı ilk maçı 3-0 kaybetmiş, rövanşında ise 0-0 berabere kalarak turnuvaya veda etmişti. Real Madrid ise deplasmanda 2-1 yendiği Bayern Münih ile seyircisi ile oynadığı rövanş maçında zorlansa bile uzatmalara giden maçta Ronaldo'nun üç golü ile yarı finale kalmayı başardı. Peki Şampiyonlar Ligi - Avrupa Ligi yarı final kura çekimi ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

KURALAR ÇEKİLMEYE BAŞLADI
UEFA Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi’nde son 4’e kalan takımların kura çekimi İsviçre’nin Nyon kentinde yapılmaya başlandı. Saat 12.30’da başlayan kura çekiminde Şampiyonlar Ligi kuraları çekildi ve yarı final eşleşmeleri belli oldu. 14.00’de Avrupa Ligi kuraları çekilmeye başlanacak. Avrupa Ligi’nde 21 Nisan Cuma günü yapılacak olan kura çekiminin ardından yarı finalin ilk maçları 4 Mayıs Perşembe akşamı, rövanş maçları da 11 Mayıs Perşembe akşamı oynanacak.

UEFA Avrupa Ligi Finali ise 24 Mayıs Çarşamba akşamı saat 21.45’de oynanacak. Finale İsveç’in Stockholm şehrindeki 65 bin kişilik Friends Arena Stadı ev sahipliği yapacak.

Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi kura çekimi TRT Spor'dan canlı olarak yayınlanacak. Kura çekimini yayın saatinde aşağıdaki linkten online izleyebilirsiniz.

Şampiyonlar Ligi - Avrupa Ligi kura çekimi canlı izle

UEFA AVRUPA LİGİ YARI FİNALİSTLERİ
Manchester United
Celta Vigo
Ajax
Lyon

ŞAMPİYONLAR LİGİ YARI FİNAL EŞLEŞMELERİ
Şampiyonlar Ligi’nde yarı final ilk maçları 2-3 Mayıs’ta, rövanş maçları ise 9-10 Mayıs’ta oynanacak. Şampiyonlar Ligi finali ise 3 Haziran günü Galler’in Cardiff şehrinde oynanacak.
Real Madrid - Atlético Madrid
Monaco - Juventus