2005 yılından bu yana Tofaş çatısı altında Ferrari ve Maserati markalarının distribütörlüğünü sürdüren Fer Mas yıl sonu değerlendirme ve 2017 hedeflerini açıkladı. Fer Mas Şirket Müdürü Sinan Saip Bel, “2016 yılında 18 adet Ferrari ve 72 adet Maserati satışı gerçekleştirdik” dedi. Maserati’nin dizel motorlu modellerinin gelmesiyle birlikte Anadolu’dan yüksek talep aldıklarını belirten Sinan Saip Bel, 2017 yılında Maserati bayilik sistemini devreye alacaklarını söyledi. Maserati markası için Anadolu’nun farklı noktalarında showroom ve servis noktaları açılacağını söyleyen Bel, “İlk olarak mart ayı sonunda Ankara’da Maserati showroom’umuzu hayata geçireceğiz” dedi. Bel, Ankara’ki Koç Kuleleri’nin altında açılacak Maserati showroom’unun ardından Antalya ve Bursa illerinde de showroom ve servis açacaklarını belirtti.

YENİ MODELLER GELİYOR

2017 yılında Ferrari ve Maserati markasında yeni modellerin piyasaya sürüleceğinin de bilgisini veren Fer Mas Şirket Müdürü Sinan Saip Bel, “Ferrari’de F12 Berlinetta modelinin yenilenmiş versiyonu bu yıl bizleri bekliyor. Bu modeli mart ayında Cenevre Fuarı’nda görmeyi umut ediyoruz. Maserati’de ise üretimi geçtiğimiz yıl sonlandırılan GranTurismo ve GranCabrio’nun yeni tasarımıyla ilk defa tanışacağız” dedi.

6fermas15cm

2016 yılının ikinci yarısında pazara sunulan Maserati’nin SUV modeli Levante’nin Türkiye’den yoğun bir talep aldığını vurgulayan Bel, “Elimizdeki tüm araçlar müşterilere teslim edildi. Eğer daha fazla Levante’miz olsaydı, satış rakamımız da yükselirdi. 2017 yılından beklentimiz Levante’nin satışlarını yaklaşık 60-70 adetlere çıkararak, Ghibli ve Quattroporte adetlerini de korumak olacaktır. Böylece Maserati tarafında ülkemizde toplamda ilk defa üç haneli rakamlara ulaşmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

1 milyon Euro’luk özel seri Ferrari için iki Türk seçildi


2017’nin ilk satış çalışmalarına da değinen Fer Mas Şirket Müdürü Sinan Saip Bel, “Yılın ilk ayı itibarıyla 4 adet Maserati satışı gerçekleştirdik. 2017 yılı için satışı planlanan 15 Ferrari’nin 12 adedi şimdiden satıldı, teslimatlarını yıl içerisinde
gerçekleştireceğiz” diye konuştu. Bel, “1947 yılında kurulan köklü marka bu sene 70. yılını kutluyor. Ferrari bu yıla özel 70. yıl özel serisini üretiyor. 5 farklı modelden 350 adet özel üretim otomobil yapılacak. Değeri 1 milyon Euro civarında olan bu araçlar, Ferrari’nin belirlediği özel müşteri- lere satılacak. Kişiye özel tasarlanan bu araçlar için Türkiye’den de iki kişi seçildi” dedi.