Vatandaşlar, çocuklarına yaptırmaları gereken pek çok aşıyı ücretsiz olarak yaptırmak için Aile Sağlığı Merkezleri'ni (ASM) tercih ediyor. Özel hastanelerde fahiş fiyatlara yapılan bu aşılar, ASM'lerde ücretsiz olarak yapılıyor. Ancak iki senedir, 1,5 yaşındaki bebeklere yapılan Hepatit A aşısı ile ilgili bir sıkıntı yaşanıyor; aşı merkezlere çok az geliyor ve bazı vatandaşlar çocuklarına bu aşıyı yaptıramamanın endişesini yaşıyor.

asi

"İKİ SENEDİR HEPATİT A AŞISI TEMİNİNDE SIKINTI VAR"

Konu ile ilgili sorularımızı yanıtlayan Bahçelievler Yenibosna Aile Sağlığı Merkezi'nde görev yapan Aile Hekimliği Derneği Başkan Yardımcısı Dr. Engin Çapar, sozcu.com.tr'ye şu açıklamaları yaptı:

"Tüm İstanbul için Hepatit A aşısının temini konusunda bir sıkıntı olduğunu söyleyebiliriz. Bu durumun, Sağlık Bakanlığı'nın aşılarla ilgili yaptığı ihaleler nedeniyle yaşandığı söyleniyor. Bize bu aşı için gelen vatandaşları geri çevirmek zorunda kalıyoruz. Geçen sene de aynı aşı ile ilgili sıkıntı yaşamıştık. Bu aşının sayısı az ve dağıtımı sıkıntılı. Biz de konuyu bakanlığa ilettik. Artık bu problemin ortadan kaldırılması gerekiyor.

Bu aşı bebeklere 18. ve 24. ayda yapılıyor. Ancak aşı temininde sıkıntı olduğu için ASM'lerde bebeklerine bu aşıyı yaptıramayan vatandaşlar endişe duymasın. Bu aşının geç yapılmasında bir sıkıntı yok. En geç bir ay içerisinde bu problemin çözüleceğini düşünüyoruz. Vatandaşlar aile hekimlerinin söylediklerine uydukları sürece sorun olmayacaktır. "