Dev tesis toplu açılışlarına bir başka dev tesis toplu açılışı ekleyen asrın liderimiz, Ankara’da dolmuş durağı açılışı yaptı.

*

Asrın liderimiz, içişleri bakanımız ve tarım bakanımızla birlikte pastane açılışı yaptı. Kurdeleyi kestikten sonra pastaneyi gezen asrın liderimize, pastanenin maskotu olan papağanın “selamünaleyküm” dediğini söylediler, asrın liderimiz papağana “selamünaleyküm” dedirtmeye çalıştı, papağan konuşmadı.

*

Kalkınma bakanımız Bingöl’de halı saha açılışı yaptı, “tesisi görünce halkımız adına iftihar ettim, bu biraz da Türkiye’nin geldiği noktayı gösteriyor” dedi.

*

İskenderun’da dev tesislerin toplu açılışını yapan adalet bakanımız, ilk olarak kermes açılışı yaptı. İskenderun müftüsünün duasının ardından üç katlı döner salonunun açılışını yapan adalet bakanımız, protokolle birlikte döner yiyip, erkek giyim mağazasının açılışını yaptı. Dev tesis toplu açılışı maratonunun son durağı, “ya Allah bismillah” diye kurdelesi kesilen lokumcu dükkanı açılış töreniydi.

*

Çalışma bakanımızla tarım bakanımız, kebapçı-kaburgacı açılışı yaptı. Kurdeleyi keserken günün mana ve önemine binaen konuşma yapan tarım bakanımız “lezzet coğrafyasında yaşıyoruz” dedi. Aynı gün, aile ve sosyal politikalar bakanımız, Halil usta kebap salonunun açılışını yaptı.

*

Spor bakanımız, halı mağazası açılışı yaptı. Görkemli açılış törenine Antalya valisi, Antalya emniyet müdürü, Kemer kaymakamı, Kemer ilçe emniyet müdürü, Kemer ilçe jandarma komutanı katıldı.

*

Akp Gümüşhane milletvekili fırın açılışı yaptı, dev tesisinin kurdele kesme törenine garnizon komutanı da katıldı. Akp Mersin milletvekili market açılışı yaptı. Akp İstanbul milletvekili lokanta açılışı yaptı. Akp Aydın milletvekili güzellik merkezi açılışı yaptı.

*
Isparta valisi özel uçakla Kayseri’ye gitti, Kayseri valisiyle birlikte kuaför açılışı yaptılar. Çorum valisi, Afyon valisi, Çankırı valisi topluca pastane açılışı yaparken, kurdeleyi üçü birden kesti. Manisa valisi, şalgam suyu dükkanı açılışı yaptı. Nevşehir valisi, dev tesis olarak umumi tuvalet açılışı yaptı, tuvaletin kurdelesini bizzat kesen vali, tuvaletleri gezdi, lavaboları inceledi.

*

Afyon valisi, dev tesis açılışı için kurdeleli-kokteylli tören düzenledi, altıncı icra dairesinin açılışını yaptı. Yani bi havayi fişek fırlatmadığı kaldı. Halbuki, Akp iktidara geldiğinde Afyon’da sadece iki icra dairesi vardı. İcra rekorunun dev tesis açılış töreniydi!

*

Çevre bakanımız, Ali usta köfte-et-tavuk-balık lokanta tesisinin açılışını yaptı. Lokantadan sonra dinlenme tesisi açılışı yapan bakanımıza Kabe maketi hediye edildi.

*

Başbakan yardımcımız Bursa’da pastane açılışı yaptı, törene çok sayıda milletvekili katıldı. Ekonomi bakanımız, beyaz eşya mağazası açılışı yaptı. İçişleri bakanımız kafe açılışı yaptı, “Türk kahvesiyle birlikte neskafenin 80 yıl hatırı var” dedi, kimse gülmedi, dev tesis açılış törenini takip eden gazetecilere “sayın bakanımızın espri yaptığı” belirtildi.

*

Osmaniye valisi pastane açılışı yaptı, “Osmaniyemiz gün geçtikçe büyüyor, yeni yeni markalar için cazip hale geliyor, pastanemizin her şeyin en güzeline layık olan Osmaniye halkına en iyi imkanları sunacağına inanıyorum, pastanemizin sahibi İclal hanımefendiye teşekkür ediyorum” dedi, kurdeleyi kestikten sonra İclal hanımefendiyle birlikte pastaneyi gezdi, pastalar hakkında bilgi aldı.

*

Şehircilik bakanımızın Çanakkale’deki dev tesis toplu açılış töreniyle fayton açılışı yapıldı. Dev tesisler arasında bulunan fayton, atıyla birlikte tören alanına getirildi, balonlarla süslenen fayton alkışlandı, yağmur başladı, bakan törene gecikince faytonun üstüne battaniye örtüldü, baktılar ki olacak gibi değil, tentenin altına çekildi, şehircilik bakanımızın toplu açılışıyla birlikte fayton hizmete girdi.

*

Aile bakanımız zaten üç yıldır açık olan huzurevinin açılışını yaptı.

*

Asrın liderimiz dev tesis toplu açılış töreniyle otopark açılışı yaptı.

*

Edirne valisi dev tesis olarak “yalak” açılışı yaptı. Yalak’ın açılış törenine milli eğitim müdürü ve garnizon komutanı da katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra yalak’ın açılışını yapan Edirne valisi “bu yalaktan su içen hayvanların süt verimi artacak” dedi.

*

Çevre bakanımız Kütahya’da törenle minare açılışı yaptı. Meğer camiyi geçen yıl törenle açmışlar, yeterli bağış toplanmadığı için minareyi yapamamışlar, bu yıl parayı denkleştirince minareyi dikmişler, bu sayede bi açılış töreni de minare için yapmışlardı. Çevre bakanına plaket takdim eden Kütahya valisi, kurdele kesme töreninden sonra konuştu, “dinimiz gereği hayırda yarışıyoruz” dedi.

*

Adalet bakanı cami açılışı yaptı, kültür bakanı cami açılışı yaptı, turizm bakanı cami açılışı yaptı, orman bakanı cami açılışı yaptı, denizcilik bakanı cami açılışı yaptı, milli savunma bakanı cami açılışı yaptı.

*

Erzurum’da dev tesis olarak mezarlıktaki hizmet binası açılışı yapıldı, mezarlıkta kurdele kesen Erzurum valisi “o kadar nezih bir mekan ki, insanın ölesi geliyor” dedi.

*

Bilim bakanımız türbe açılışı yaptı. Şehir mezarlığındaki türbenin açılış törenine çok sayıda Akp milletvekili katıldı.

*

Asrın liderimiz törenle gasilhane açılışı yaptı, “artık ölülerinizi nereye götüreceğiz diye düşünmeyeceksiniz, belediye başkanınız ölülerinizi sağlama aldı, hakikaten güzel, şık bir gasilhane hazırlamış, hayırlı olsun, eskiden ölüleri kimse düşünmüyordu” dedi. Alkışladılar.

*

Netice kardeşim?
TÜİK’in makyajlamasına rağmen, resmi işsiz sayısı geçen yıla oranla 330 bin kişi arttı, 3 milyon 225 bin kişi oldu.

*

Şımarık bu işsizler, şımarık.
Her yer dev tesis dolu.
İş beğenmiyorlar.