Geçen hafta en çok okunan, en çok izlenen haberlerden biri hangisiydi biliyor musunuz... “Testis yiyen balık” haberiydi!

*

Kızılırmak nehrinde pirana türevi bir balık yakalandı, petshop’tan alınıp akvaryumda beslendiği, bilahare nehre bırakıldığı tahmin ediliyor, literatürde “testis yiyen balık” olarak tanınıyor, bitki tohumlarıyla besleniyor, insanların testislerini bitki tohumlarına benzetip saldırdıkları için bu isimle anılıyor, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi fen fakültesi uzmanları, nehirdeki pirana yoğunluğu tespit edilene kadar “çıplak yüzülmemesi” konusunda uyardı filan...

*

Sayın ahalimize, bilim bakanımızın ismini sor mesela, sağlık bakanımız kimdir diye sor, pek bilen çıkmaz... “Testis yiyen balığı” sor, en ince detayına kadar anlatsınlar.

*

Daha bi sene önce darbenin eşiğinden döndük, deniz kuvvetleri komutanı Hasan Temizel midir, İbrahim Tarakçı mıdır diye anket yapsak, kaç kişi doğru cevap verebilir? Fatih Terim’i yamultan arkadaş kebapçı mıydı, suşi’ci miydi, istisnasız herkes bilir.

*

(Google’a girin lütfen, “Koramiral Adnan Özbal” diye arayın, 45 bin sonuç çıkıyor, “Fatih Terim kebapçı” diye arayın, 238 bin sonuç çıkıyor, merak edilme oranı bir’e beş!)

*

Temmuz ayında kaç şehit verdik, kaç kadının daha, kaç çocuğun daha ocağına ateş düştü, sormayayım... Magazin sunucusu Murat Başoğlu teknede kimi öptü, bilmeyen var mı?

*

Sayın hükümetimiz 500 bin inek, 475 bin koyun, 75 bin ton kırmızı et, 750 bin ton buğday, 700 bin ton arpa, 700 bin ton mısır, 100 bin ton pirinç ithal ediyor, Akp’den önce kendi kendine yetebilen Türkiye’nin tarımı dümdüz edilmiş, imha edilmiş, bana mısın diyen yok... TRT’nin icat yarışmasında finale kalan “organik hoşaf projesi”ni duymayan yok.

*

“Türkiye’de yeni devlet kuruluyor” haberi koy, tıklanıyor... “Türkiye’nin ünlü çifti boşanıyor” haberi koy, en az üç misli tıklanıyor.

*

Devlet okullarını “değerler eğitimi” kisvesi altında tarikatlara cemaatlere tahsis ediyorlar, umursanmıyor... Bülent Ersoy’u Katmandu’da Buda zannettiler, trend topic oluyor.

*

(Bu memleketin şuurlu, duyarlı yurttaşlarını tenzih ederim.)

*

Sayın ahalimiz şeyinin keyfinde...
Sanırım o nedenle testis haberi en çok okunuyor.

*

Cumhuriyet yıkılırsa filan çok önemli değil ama...
Maazallah taşağı tehdit altındaysa, işte o fena!