İşte dünya basınında zeytin Dalı Operasyonu...

WASHINGTON POST: Afrin operasyonu Suriye'nin kuzeyinde farklı grupları destekleyen yabancı güçleri karşı karşıya getirebilir.

NEW YORK TIMES: "72 TÜRK UÇAĞI ABD DESTEKLİ GÜÇLERİ BOMBALADI"

New York Times, “72 Türk savaş uçağı Suriye’de ABD destekli Kürt güçleri bombaladı” dedi. Operasyon sırasında bir hava üssünün de bombaladığını belirten gazete, Türkiye destekli Özgür Suriye Ordusu savaşçılarının da sınırı geçerek Afrin’e girdiklerini ve Kürt militanlarıyla çatıştıkları bilgilerini de aktardı.

Haberde, “ABD’nin uyarılarına rağmen rest çeken Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terör tehdidi olarak nitelediği güçleri ezme sözünü verdi” yorumu da yapılıyor.

[old_news_related_template title="NATO'dan Sözcü'ye son dakika Afrin açıklaması" desc="TSK'nın başlattığı Zeytin Dalı Operasyonu hakkında NATO, Sözcü'ye özel açıklamalarda bulundu. İsmi açıklanmayan üst düzey bir yetkili, 'NATO'nun Suriye'de bir varlığı yoktur. Türkiye kırılgan bir bölgede bulunuyor ve terörizmden ciddi hasar gördü. Her ülkenin kendini savunma hakkı vardır' ifadesini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/afr-2.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/natodan-sozcuye-afrin-aciklamasi-2183691/"]

CNN INTERNATIONAL: "Türk jetleri vuruyor, askeri harekat derinleşiyor.

[old_news_related_template title="Rusya: ABD, Türkiye'yi kızdırdı" desc="TSK'nın terör örgütleri PKK, KCK, PYD ve IŞİD'e yönelik Zeytin Dalı Operasyonu hakkında bir açıklama da Rusya'dan geldi. Rusya Dışişleri BakanI Sergey Lavrov açıklamalarda bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/lavrov.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/rusya-abd-turkiyeyi-kizdirdi-2183991/"]

FINANCIAL TIMES: TÜRKİYE ABD´YE MEYDAN OKUDU VE SURİYE´YE OPERASYON BAŞLATTI

İngiltere´nin en saygın gazetelerinden Financial Times `Türkiye ABD´ye meydan okudu ve operasyon başlattı´ başlıklı yazısında, Türk savaş jetlerinin Suriye´nin kuzey doğusunu dün akşamdan itibaren bombalamaya başladığını yazdı. Financial Times, Suriye´deki savaşta yeni cephelerin açılmasının Türkiye’nin Suriye’dekileri destekleyen ABD ile ilişkilerini gerginleştireceği yorumunu yaptı.

[old_news_related_template title="Son Dakika... ABD Savunma Bakanı Mattis: Türkiye operasyon öncesi bizi uyardı" desc="Türkiye'nin Afrin'e yönelik operasyonuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, Türkiye'nin güvenliği konusunda meşru endişeleri olduğunu söyledi. Mattis, Türkiye'nin Afrin'e düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı'ndan önce ABD'yi uyardığını da belirtti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/mattis.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/son-dakika-abdden-afrin-aciklamasi-2184130/"]

BBC: TÜRK SAVAŞ UÇAKLARI AFRİN´E OPERASYON BAŞLATTI

İngiliz yayın kuruluşu BBC, Türk savaş uçaklarının Suriye´nin kuzeyine yönelik hava saldırılarında bulunduğunu ve bu hareketin Türkiye ile ABD arasındaki tansiyonu yükseltebileceğini yazdı. BBC, Türkiye’nin terör örgütü YPG´yi Afrin bölgesinden temizlemek istediğini de aktardı.

TELEGRAPH: TÜRKİYE ABD DESTEKLİ GRUPLARA SALDIRI BAŞLATTI

Gazete, Türk savaş uçaklarının Suriye´nin Afrin bölgesindeki ABD destekli terör örgütü YPG´ye karşı bombaladığını yazdı. Telegraph gazetesi, Türkiye´nin dün akşam başlattığı operasyonun, ABD´nin Türkiye ile Suriye arasında omurgasını terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı YPG’nin oluşturduğu 30 bin kişilik sınır güvenlik gücü kuracağı planının ardından geldiğini ekledi.

[old_news_related_template title="İran'dan Zeytin Dalı açıklaması" desc="TSK'nın Afrin'de terör örgütleri PKK, KCK, PYD ile IŞİD'e yönelik Zeytin Dalı Operasyonu ile ilgili olarak Tahran'dan açıklama geldi. Tahran yönetimi bu operasyonun sona erdirilmesi çağrısında bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/ouh2.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/irandan-zeytin-dali-aciklamasi-2183735/"]

GUARDİAN: TÜRKİYE SURİYE´DE KÜRT KONTROLÜNDEKİ BÖLGELERİ BOMBALIYOR

Guardian da Türk jetlerinin Afrin bölgesini bombalamaya başladıklarını yazdı. Gazete, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın YPG’ye karşı Türkiye’nin askeri sınır operasyonlarını genişleteceği sözünü de hatırlattı. Guardian, Zeytin Dalı adı verilen operasyonun terör örgütü YPG´nin Afrin´den temizlenmesini amaçladığını da aktardı

DER SPIEGEL: Türkiye uluslararası endişeye karşın Suriye'nin kuzeyinde çok kapsamlı bir operasyona başladı. Türk Genelkurmay'ı ABD'nin müttefiki YPG'ye karşı operasyonu başlattı.

LE MONDE: Erdoğan: "Afrin operasyonu başladı, sırada Menbiç var."

RUSSIA TODAY: Türk Silahlı Kuvvetleri, Zeytin Dalı'nın ikinci gününde Afrin'e karadan girmeye başladı.

DAILY MAIL: TÜRKİYE SAVAŞ UÇAKLARIYLA SURİYE´YE OPERASYON BAŞLATTI

İngiliz Daily Mail gazetesi de, Türkiye’nin cumartesi günü `Zeytin Dalı´ operasyonu başlatarak terör örgütü YPG’yi Suriye’nin kuzeyinden temizlemeyi istediğini yazdı.