İstanbul'da günde binlerce insanın kullandığı Yenikapı-Hacıosman metro hattının en yoğun duraklarından birisi olan İTÜ/Ayazağa durağında korkunç bir olay meydana geldi.

FOTO:DHA FOTO:DHA


Dün akşam saat 17:00 sıralarında meydana gelen olayda; metro girişinde bulunan ve arızalı olan yürüyen merdivenin plakaları bir anda koptu. Bu sırada merdivenin üzerinde bulunan onlarca kişi çığlıklar arasında merdivenlerden aşağı yuvarlandı. Kopan kısımda bulunan bir kişi ise plakaların arasından merdiven boşluğuna düştü.

FOTO:DHA FOTO:DHA

İTFAİYE EKİPLERİ SEFERBER OLDU


İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Yaklaşık 1 saat süren çalışmalar sonucu boşluğa düşen kişi sıkıştığı yerden çıkarıldı. Adının Mehmet Ali Erik olduğu belirtilen kişi, ambulansla özel bir hastaneye kaldırıldı.

FOTO:SÖZCÜ FOTO:SÖZCÜ

İBB'NİN AÇIKLAMASI KAFALARI KARIŞTIRDI: BİR VATANDAŞ TEHLİKELİ BÖLGEYE GİRMİŞTİR


Olayla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yazılı açıklama yaptı,. Yapılan açıklama,  "Maslak Ayazağa Metro İstasyonu'nda 17.30 sıralarında bakımı yapılan yürüyen merdivenin önündeki uyarı-koruma tehlike uyarı tabelasını dikkate alamayan bir vatandaş, yürüyen merdivene binmiştir. Bu sırada hizmet vermeyen ve bakımı yapılan merdivende tambur boşalması meydana gelmiş, basamaklar çökerek vatandaş merdiven altına düşmüştür. Kısa sürede olay yerine ulaşan İtfaiye vatandaşı sıkıştığı yerden kurtarmıştır. Hastanede tedavi altına alınan yolcumuzun ortopedi uzmanı tarafından yapılan ilk muayenesinde sol kolunda kırık olduğu, diğer kolunda ve bacaklarında ezikler olduğu belirtilmiştir. Kesin bilgiler tomografi sonuçlarından sonra söyleyeceği belirtilmiştir." denildi.

GÖRGÜ TANIKLARI YALANLADI


Ancak İBB'nin bu açıklamasını kazadan kılpayı kurtulan görgü tanıkları yalanladı.  Kaza sırasında merdivenin önünde tabela olmadığı, üzerinde de onlarca kişinin bulunduğu belirtildi.  Bazı görgü tanıkları ise uyarı tabelasının kazadan dakikalar önce görevliler tarafından kaldırıldığı iddia ettiler.

"BİZ BİNERKEN GÜVENLİK TABELASI YOKTU"


Sözcü editörü Ali Özgür İnan da kazadan kılpayı kurtulanlar arasındaydı. İnan yaşadıklarını şöyle anlattı "Her zaman olduğu gibi yürüyen merdivenlere bindim. Çalışmıyordu ancak hiçbir güvenlik tabelası da yoktu. Bir anda 'çat' diye ses geldi. Bu sırada onlarca kişi çığlıklar arasında merdivenlerden aşağı yuvarlandık. Kopan kısımda bir kişinin plakaların içine düştüğünü gördük. Çıkarılana kadar da başında bekledik ve emniyet güçlerine bu şekilde olayı anlattık. Zaten güvenlik kameraları incelendiğinde her şey anlaşılacaktır." dedi.

FOTO:DHA FOTO:DHA


Mehmet Ali Erik isimli vatandaşın hastanede tedavisinin sürdüğü belirtildi.