Asuman ARANCA-Ankara

17 Aralık soruşturmalarını yürüten ve HSYK kararıyla meslekten ihraç edilen savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç hakkında dün akşam yakalama kararı çıkarılmıştı. Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın gece saatlerinde Artvin üzerinden önce Gürcistan'a oradan da Ermenistan'a geçtikleri bildirildi.

Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Zekeriya Öz, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç'in tutuklanmak üzere haklarında "yakalama kararı" verilmesi yönündeki talebini görüştü ve kabul etti.

"HÜKÜMETİ YIKMAK..."

Başsavcılığın talebini değerlendiren mahkeme, Zekeriya Öz, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç hakkında, “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" ve “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya, görevlerini yapmasına kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs" suçlarından dolayı tutuklanmaları için "yakalama kararı" çıkardı.

ARTVİN VALİSİ AÇIKLADI

Türkiye bu kararı konuşurken Artvin'den flaş bir haber geldi.  Eski Savcı Celal Kara ve Zekeriya Öz'ün dün gece Gürcistan'a geçiş yaptığı ve konu hakkında Gürcü polisine bilgi verildiği öğrenildi. Olayı Artvin Valisi Kemal Cirit, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla duyurdu. Vali Cirit Zekeriya Öz ve Celal Kara gece saat 03.00 sıralarında Sarp Sınır Kapısı’ndan Gürcistan’a geçtiğini duyurdu.

GÜRCİSTAN ÜZERİNDEN ERMENİSTAN'A...

Vali Cirit konuyla ilgili yaptığı ikinci açıklamada ise  "Söz konusu şahısların Gürcistan üzerinden Ermenistan'a çıkış yaptıkları tespit edilmiştir" dedi.

Zekeriya Öz bir dönem “hükümeti devirmeye teşebbüs” iddiasıyla Ergenekon soruşturmasını yürütürken, şimdi “aynı hükümeti devirmeye teşebbüs” ile suçlanıyor.

 



Zekeriya Öz’ün kızına hamburgerci dediler sivil polis çıktı

Zekeriya Öz’ün kızına hamburgerci dediler sivil polis çıktı



ERDOĞAN MERCEDES VERDİ


İstanbul Ümraniye’de bir gecekonduda bulunan el bombalarıyla ilgili soruşturmayı Ergenekon Davasına çeviren, Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ’un da aralarında bulunduğu çok sayıda asker ve sivilin soruşturma geçirip tutuklanmasında önemli rolü olan Öz, bir dönem iktidarın da gözde ismileri arasındaydı. Dönemin Başbakanı Erdoğan, kendisine zırhlı Mercedes bile vermişti.

Yandaş basın tarafından ‘’Kahraman’’ ve ‘’Temiz eller savcısı’’ olarak lanse edilen Öz, daha sonra kara listeye alındı. İstanbul’dan Bolu’ya sürüldü. Erdoğan ve hükümete karşı cephe açtı. Yüzlerce kişinin ‘’Kumpas’’ davalarından Silivri cezaevinde yatmasına neden ayak olan Öz ‘’Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner’’ sözünün canlı örneği oldu.



Deniz Feneri'nde devlet borçlu çıktı

Deniz Feneri'nde devlet borçlu çıktı