MHRS randevu alma işlemlerinde kişilerin online olarak Merkezi Hekim Randevu Sistemi adı verilen internet sitesine giriş yapması gerekmektedir. Siteye giriş yaptıktan sonra sitede yer alan adımların takip edilmesi ile birlikte randevu konusunda tüm işlemler yapılmış olacaktır. Kişilerin herhangi bir sorun yaşamaması adına basit bir şekilde hazırlanan sistemden yararlanmadan önce mutlaka üyelik işlemlerinin yapılması ve üyelik bilgileri ile sisteme giriş yapılması gerekmektedir.

MHRS Doktor Seçimi Nasıl Yapılır?


MHRS randevu alma işlemlerinde kişilerin doktor seçimin yapması sağlanmaktadır. Doktor seçimi ile birlikte hastalar istediği doktora tedavi olma hakkında sahiptir. Bu konuda herhangi bir sınırlama olmasa da kişilerin istediği doktordan randevu alabilmesi için doktorun boş randevularından birisini seçmesi gerekmektedir. Bu bakımdan randevularının tümü dolu olan doktorlar için MHRS randevu alma ile randevu alınması mümkün değildir. Bu tür durumlarda kişilerin başka bir doktoru seçmesi ya da mevcut doktor için daha sonra tekrar randevu alınmaya çalışılması gerekecektir.

Hastane randevu alma işlemlerinin pek çok konuda avantaj sağlaması, kişiler tarafından da sistemin tercih edilmesini sağlamıştır. Yapılacak online işlemler ile birlikte kişiler istediği zaman için MHRS randevu alma işlemlerini yapabilmekte ve bu saatte doktora giderek tedavi olabilmektedir yapılacak tedavilerde SGK güvencesi bulunan kişiler için üstelik ücretlendirme de çok küçük miktarlarda olacak ve kişiler maddi yönden de herhangi bir sorun yaşanmadan sağlık konusundaki sorunlar giderilebilecektir.

Hastane randevu alma işlemleri tüm devlete bağlı sağlık kurumları için geçerli ortak bir hizmettir. Bu açıdan gerek internet üzerinden MHRS randevu alma gerekse de Alo 182 ile randevu alma noktasında kişiler tüm hastane ve doktorlar için MHRS randevu alma işlemlerini yapabilmektedir tamamen ücretsiz olarak kullanıma sunulan MHRS randevu alma sayesinde kişiler sıra beklemeden hastanelerden yararlanabilmektedir. Yapılacak işlemlerde üstelik basit bir şekilde hazırlanmış MHRS randevu alma formu aracılığı ile kolay bir şekilde MHRS randevu alma işlemleri tamamlanabilmektedir.