[caption id="attachment_963527" align="alignleft" width="670"] Foto: DHA[/caption]

Önce 'oluk oluk kan akacak' sözleriyle tepki çeken ardından koruma verildiği haberleriyle gündeme gelen Peker açıklama yaptı.

Sedat Peker, "Bilinen tüm terör örgütlerinin hücre evlerinde şahsıma ait suikast amaçlı bilgiler çıktığı için İstanbul Valiliği adına şahsıma tebligatta bulunuldu. Bu durumda prosedür gereği Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşı olan herkese bu koruma kanunu fiiliyatta uygulamak zorundalar. Eğer ki uygulamazlarsa Yüce Allah korusun bir saldırı anında şahsımın veya o an yanımda olan birilerinin canına heder gelirse kanunen bundan İstanbul Valiliği ve Valilik adına görev yapan koruma şube müdürlüğü sorumlu olacaktır.

Yani benim kara kaşıma, kara gözüme veya boyuma posuma bakılarak bu karar alınmamıştır. Bu kanuni bir zorunluluktur. Zaten alınan koruma kararı gereği basında yer aldığı gibi 2 değil, 1 polis memurunu içermektedir. Ayrıca 24 saate dayalı bir koruma kararı da söz konusu değildir.

Evden çıktığım zamanlarda telefon açarak şu saatte çıkacağım diye bilgi verebileceğim bir koruma kararıdır. Bu anlattıklarımdan da anlayacağınız üzere sembolik olarak niteleyebileceğimiz bir karardır" dedi.