Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, darbe girişiminde Boğaziçi Köprüsü’nde askerlerce açılan ateş sonucu hayatını kaybeden reklamcı Erol Olçak ve 16 yaşındaki oğlunun cenaze töreninde gözyaşlarına boğuldu. Erdoğan, "Haşhaşilere, bu malum terör örgütüne, biz bu yolda kefenimizle yürüyoruz" dedi.

erdoganmendil8880

Erdoğan tamamlayamadığı konuşmasında şunları söyledi:

Erol benim bir yol arkadaşımdı Abdullah pırlanta bir yavrumuzdu. Mekanı cennet olsun inşallah.

Daha fazla konuşamayacağım ama biz bu haşhaşi Fethullahçı bu terör örgütüne kefenimizle yürüyoruz. Bunların hakkında geleceğiz ve birlik beraberlik içinde milletimizi geleceğe taşıyacağız.
agladier2dha


Darbe girişiminde Boğaziçi Köprüsü’nde askerlerin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden reklamcı Erol Olçak ve 16 yaşındaki oğlu ile Çengelköy’de darbeci askerlerin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden Yeni Şafak Gazetesi Foto Muhabiri Mustafa Cambaz’ın cenaze namazı kılındı.

 

Reklamcı Erol Olcak, Boğaz Köprüsü'nde açılan ateş sonucu oğluyla birlikte yaşamını yitirmişti. Reklamcı Erol Olcak, Boğaz Köprüsü'nde açılan ateş sonucu oğluyla birlikte yaşamını yitirmişti.


Altunizade’deki İlahiyat Camii’nde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Faruk Çelik, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ile çok sayıda vatandaş katıldı.

ABDULLAH GÜL: ÜZERİMİZDE ÇOK HAKKI VAR

Cenaze namazının ardından 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşma sırasında gözyaşlarını tutamadığı görülen Gül, “Erol ve oğlu Abdullah Tayyip ve diğer şehidimizi… Tekrar birlikte olacaktık. Kendisi olağanüstü vasıfları olan arkadaşımızdı. Kaybettiklerimizin acısını hep birlikte yaşıyoruz. Yavrumuz Abdullah Tayyip ve diğer hepsinin mekanı cennet olsun. Erol’un bizde çok hakkı var. Olağanüstü vasıflarıyla bu davaya çok hizmet etti. Onu hiçbir zaman unutmayacağız” diye konuştu.

Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma gerçekleştirdi.

"Erol benim bir yol arkadaşımdı. Abdullah pırlanta gibi bir yavrumuzdu" dediği sırada gözyaşlarına boğulan ve bir süre konuşmakta güçlük çeken Erdoğan, “Daha fazla konuşamayacağım. Fakat bu Haşhaşilere, bu malum terör örgütüne, biz bu yolda kefenimizle yürüyoruz. Bunların hakkından gelecek ve bu ülkemizi birlik beraberlik içerisinde geleceğe taşıyacağız” dedi.

Cenaze töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yanı sıra Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve diğer katılımcıların da gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Cenaze namazının ardından Erol Olçak ve oğlu Abdullah Tayyip defnedilmek üzere Karacaahmet Mezarlığı, Gazeteci Mustafa Cambaz’ın cenazesi ise Çengelköy Mezarlığına götürüldü.

Öte yandan, cenaze töreni sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çevresinde güvenlik ekipleri yoğun güvenlik önlemleri aldı. Erdoğan’ın evinin çevresinde de güvenlik önlemlerinin artırıldığı gözlendi.

ANKARA'DA KOMUTANLAR TÖRENDEYDİ

Kuvvet komutanları, askeri darbe girişiminin ardından çıkan çatışmalarda hayatını kaybedenler için Ankara Kocatepe Camii'nde düzenlenen cenaze törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise İstanbul'da İlahiyat Fakültesi Camii'ndeki törene katıldı.

Genelkurmay Başkanı, Kuvvet komutanları, Başbakan Binali Yıldırım, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Devlet Bahçeli saf tuttu.