Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Maalesef dünyada adalet yok. Özellikle ekonomik noktada güçlü olanın haklı olarak takdim edildiği bir dünyada yaşıyoruz. Haklı olanın güçlü olduğu değil, güçlü olanın haklı olduğu bir dünya. Böyle bir dünyayı kabullenmek mümkün değil.

 

İşte BM'nin durumu. 5 daimi üye. Ve bütün dünya 5 daimi üyenin iki dudağının arasında. Ve çok aldatıcı bir durum. Nedir o? 15 tane geçici üyelik koymuşlar. Bütün ülkeler bunun için yarışıyor. Oradan geçici üyelik kapsan ne oluyor? Hiçbir şey olmuyor. Onun içni dünya 5'ten büyüktür. Dünyayı 2. dünya Savaşı'nın şartlarında değerlendirenler var. Geçti o. Değişim artık şart. Eğer demokratsak, gerçekten adil bir dünyayı kuracaksak bunu sağlamamız lazım. İkili görüşmeleri yaptığımız zaman ülkelerden bana gelen destek artıyor ama güçlülerin yanına geldikleri zaman dünya 5'ten büyüktür diyemiyorlar. Çünkü bir şekilde bağları var.

erdogan-trt-world

TRUMP'A SÖYLEDİM, SİLAH GÖNDERDİLER

Irak ve Suriye'deki gelişmeleri görüyorsunuz. Terör örgütü PYD/YPG'yi bir diğer terör örgütü DAEŞ'a karşı kullanan kim? Bunu ABD Başkanı Trump'a söyledim. 3500 TIR dolusu silahı Suriye'ye gönderdiler.

PYD'DE KARŞI SESSİZ DURABİLİR MİYİZ?

PYD Afrin'de. Biz PYD'ye karşı sessiz durabilir miyiz? Terörle mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz.

"İSİM VEREREK KONUŞACAĞIM"

İsim vererek konuşacağım, gizli konuşmanın hiçbir anlamı yok. Çünkü şu anda TRT World, bütün dünyaya bu yayını yapıyor. Herkesin bazı gerçekleri bilmesi lazım. Bakın Almanya'ya ben PKK ile ilgili 4 bin 500 dosya verdim ve bu 4 bin 500 dosyanın hiçbirinden bize geri dönüş olmadı. Bunların hepsi elini kolunu sallaya sallaya başta Almanya olmak üzere Avrupa'da dolaşıyor. Hani PKK, Avrupa Birliği kayıtlarında terör örgütü olarak görülüyor. Terör örgütüyse bak ben sana dosya veriyorum. Bunlar bizim Milli İstihbarat Teşkilatımızın dosyaları, buyur al bunun üzerinden hareket et. Yok. FETÖ terör örgütü aynı durum onunla da ilgili var.

"ÖLDÜREN MERCEDES'İ ALIR"

Almanya'da polis nezaretinde gösteri yapıp benim idam fermanımı açıkladılar.  G20'ye gittik Hamburg'da ve Berlin'deki başbakanlığın önünde bir pankart, bir de Mercedes otomobil. Pankartta benim resmim var, Sayın Putin'in resmi var, bir de Suudi Arabistan Kralı'nın resmi var. 'Öldüren Mercedes'i alır.' Ben bunu Bayan Merkel'e söylediğim zaman, Bayan Merkel yanındakilere bakıyor, farklı bir duruma yatıyor aslında. Samimi olalım, dürüst olalım. Yani bu başbakanlığın önünde oluyor, senin bundan haberin yok, böyle bir şey olabilir mİ?

PKK'LILAR SERBEST VATANSEVERLER HALA İÇERİDE

ABD'de rezidansa geçerken orada PKK'lılar ve FETÖ gösteri yapıyor. Orada gözaltına alınan 2 PKK'lı sonra serbest bırakıldı. Ama orada gözaltına alınan iki vatansever hala içeride. Benim 13 korumam, 2 de eşimin koruması hakkında ABD'de gözaltı kararı çıktı. Korumalarımın arasında ABD'yi hiç görmeyen de var. Bu nasıl iş, bu nasıl adalet, buna ben isyan ediyorum

"PARTİM BATI TARAFINDAN YARGILANIYORSA..."

Açık ara seçim kazanan partim kalkıp Batı tarafından yargılanıyorsa, ben bu Batı'dan şüphe duyarım. 15 Temmuz gecesi bize karşı darbe girişiminde bulunuldu. Biz otoriter bir rejim mi kurduk? Hayır. 15 yıldır ülkemizi yönetiyoruz, maddi gücünü 3,5 kat katladık. Demokratız diye geçinen ülkeler darbe girişiminden 3 gün, 1 hafta sonra aradılar bizi geçmiş olsun demek için, dostlar alışverişte görsün. Böyle bir şey olabilir mi?

BU ADAM SEMBOLİK

Şu anda, çok açık konuşuyorum, 99'da Amerika'ya giden Feto denilen adam Pensilvanya'da 400 dönüm arazi kendisine tahsis edildi veya satın aldılar bilmem. Oradan 170 ülkeyi bu adam idare ediyor. Tabii bu adam sembolik, idare edenler başka. Koyarsın ön tarafa birisini, suflörler arkadan işi idare ederler, yoksa onun idare edebilecek kabiliyeti de yok gücü de yok bakma. Ama işi öyle götürdüler ve götürüyorlar.

ABD İLE VİZE KRİZİ: BU ORTAKLIĞI MASAYA YATIRIRIM

Vizeleri kaldırdık diyen kişi, ABD'nin Ankara'daki Büyükelçisi. Koskoca stratejil ortağına bir paragrafla bunu yapıyorsan ben bu ortaklığı masaya yatırırım. Biz de 2 saat içinde aynı sözcüklerle cevap verdik. 2 gündür görüşmeler yapılıyor, bakalım neler olacak?

"KİM BU BÜYÜKELÇİ YA"

Bizi emir kulu gibi görüp, "birisi var içeride onu bize verin". Ya onu alacaksan önce kendindekini bize ver. Seninki yargıdan geçmemiş çiftlikte duruyor. Sen çiftliktekini ver bakalım. İşte en son açık net örnek. Vize meselesi kalkıyor hemen bir paragraf vizeleri kaldırdık. Bunu diyen kim büyükelçi. Kim bu büyükelçi ya. O zaman ben stratejik ortaklığımı masaya yatırırım.

"HER İNANCI TERÖRİSTİ OLUR"

Arakan'da katliamdan kaçan 600 bin kişinin derelerden nasıl geçmeye çalıştığını gördünüz. Onlara bunu yapan budist. Her inancın teröristi olabilir.