Günlerdir geleceği konuşulan şiddetli yağış ve fırtına dün saat 15.00’te Trakya bölgesinden yurda girdi ve Marmara bölgesini esir aldı. Saat 18:00 sıralarında kentin üstünü kaplayan kara bulutlar önce dolu ardından da yağmur olarak yere düştü. 20 dakikada yüzlerce ev, işyeri ve araç hasara uğradı.

Kameralara altgeçitlerde yüzenler, dolular yüzünden kırılan araba camları takıldı.

FOTO:SÖZCÜ FOTO:SÖZCÜ

TRAFİK FELÇ OLDU


E-5 ve TEM otoyolu başta olmak üzere kent genelinde araç trafiği felç oldu.  Sular nedeniyle kapanan yol belediyeye bağlı iş makineleri tarafından yaklaşık 1 saatte açıldı.

FOTO:SÖZCÜ FOTO:SÖZCÜ


Bazı araçlar su nedeniyle yolda kaldı. Yoğun yağmur, yolları göle çevirdi. Bazı araçlar yolda kaldı.

FOTO:İHA - İncirli alt geçitinde minibüs şoförü yüzerken görüntülendi. FOTO:İHA - İncirli alt geçitinde minibüs şoförü yüzerken görüntülendi.


Çalışmayan araçlar, vatandaşların yardımıyla su birikintisinden çıkarıldı. Trafik saat 20.30 itibariyle normale dönebildi.

FOTO:SÖZCÜ FOTO:SÖZCÜ

HAVA GECE GİBİ KARARDI


Afeti andıran yağmur ve fırtına nedeniyle insanlar panik yaşadı. Üstgeçitten ve panolardan fırlayan panolar yollara savruldu.

Ani bastıran yağmur ve fırtına, insanlara zor anlar yaşattı. Yenibosna'da, 10 dakika arayla hava gece gibi karardı. Fırtına ve yağmurdan kaçmaya çalışanlar kendilerine sığınak aradı. Metrobüs duraklarında üstgeçitteki vatandaşlar aşırı yağmur ve fırtınadan panik halinde kaçmaya çalıştılar.

FOTO:DHA FOTO:DHA

HAYDARPAŞA'DA VİNÇ DEVRİLDİ: 1 YARALI


İstanbul'da da etkili olan şiddetli fırtına nedeniyle Haydarpaşa Limanı'ndaki tonlarca ağırlığındaki 3 vinç devrildi. Bir vincin yağ varillerinin üzerine devrilmesi sonucu yangın çıktı.  Vinçlerden birisi liman girişindeki bekçi konteynerinin üzerine devrildi.

Devrilen konteyner içerisinde bulunan bir gümrük muhafaza memuru mahsur kaldı. İtfaiye ekipleri mahsur kalan memuru kısa sürede yaralı olarak kurtardı. Kurtarılan kişi tedavi için ambulans Haydarpaşa Numune Hastanesi'ne götürüldü. Yağ varillerinin üzerine devrilen vinç sonrası yangın çıktı. Çıkan yangın yaklaşık 1 saatte itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Öte yandan limanda çok sayıda ihracat için hazır bulunan konteyner hasar gördü.

FOTO:SÖZCÜ FOTO:SÖZCÜ

AKSARAY'DA SURVİVOR GÖRÜNTÜLERİ


Aksaray'daki geçit şiddetli yağış sonrası sular altında kaldı. Su birikintisine saplanıp hareketsiz kalan araçlar içindekiler için can simidi oldu. Her dakika yükseldiğe geçitte yolcular araçların üzerine çıkarak bu durumdan kurtulmayı bekledi.

FOTO:SÖZCÜ FOTO:SÖZCÜ

UÇAKLAR BİLE ETKİLENDİ


ATLASGLOBAL Hava Yolları’nın İstanbul-Ercan seferini yapan yolcu uçağı Atatürk Havalimanı’dan kalkışından kısa bir süre sonra doluya yakalandı. Uçak Atatürk Havalimanı’na iniş yaparken, uçakta Radom olarak adlandırılan burun kısmında ciddi hasar meydana geldi. Dolu yağışına giren kokpit camları çatlayan uçağın pilotu taksi yolunda yandaki camlara bakarak ilerledi.    Atatürk Havalimanı'na inmek isteyen uçaklar havada tur atarken bazı uçaklar farklı meydanlara yönlendirildi.

FOTO:SÖZCÜ FOTO:SÖZCÜ

ESENYURT'TA DA HASAR BÜYÜK


Şiddetli yağış sonrası Esenyut'ta bir otomobil sel suları ile  sürüklendi. Sürücüsü ve yanındaki arkadaşı otomobilin sürüklenmemesi için büyük çaba sarf etti. Ama sulara karşı durmak mümkün olmadı. Her saniye yükselen sular otomobili sokağın sonuna kadar sürükledi.