Jandarma olmak isteyenler için önemli başvuru tarihi geldi. Jandarma uzman erbaş alımı başvuruları bugün başlayacak. Şartları sağlayan adaylar jandarma olma fırsanıtını yakalayacak. Peki jandarma olmak için gereken şartlar neler?

Jandarma Genel Komutanlığı resmi internet sayfası personel temini bölümünden alınacak başvurular için kayıt ekranı açıldı. Adaylar bu ekran üzerinden başvurularını 30 Ekim ile 13 Kasım (Saat 17.00) tarihleri arasında yapacak.

Uzman erbaş alımı ile ilgili, başvuru kılavuzu, taahhüt senedi, vücut kütle indeksi(VKİ) Ölçüm ve Notlandırma Esaslarına aşağıdaki linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

JANDARMA UZMAN ERBAŞ ALIMI BAŞVURU LİNKİ

JANDARMA ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

a. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak,
b. En az lise ve dengi okul mezunu olmak veya yurt dıĢındaki dengi okul mezunu olmak,
c. Nüfus kaydına göre 01 Ocak 2017 tarihi itibarıyla yirmi (20) yaşından gün almış olmak
ve yirmi yedi (27) yaşını bitirmemiş olmak (02 Ocak 1990 [dahil] - 01 Ocak 1998 [dahil] tarihleri
arasında arasında doğanlar)
ç. Sözleşmeli erbaş ve erlerden en az üç yıl görev yapmış, müteakip sözleşme süreleri
içerisinde ve 01 Ocak 2017 tarihi itibariyla yirmi dokuz (29) yaşını bitirmemiş olmak, (02 Ocak 1988
[dahil] - 01 Ocak 1998 [dahil] tarihleri arasında arasında doğanlar)
d. Seçme sınavlarını başarı ile geçmek, sevk edildikleri hastanelerden TSK Sağlık
Yeteneği Yönetmeliğine uygun olarak “Komando Uzman Erbaş Olur veya Uzman Erbaş Olur ”
kayıtlı sağlık raporu almış olmak,
f. En az 164 cm boyunda olmak koşuluyla, Boy-Kilo Tablosunda oranları tablosunda

VÜCUT KİTLE ENDEKSİ NEDİR?

Personelin kilolu veya zayıf olup olmadığını ortaya koyan bir formüldür. VKİ formülü, vücut ağırlığının (kilogram olarak) boyun karesine (metre olarak) bölünmesi ile elde edilen bir değerdir.

[old_news_related_template title="KPSS'siz memuriyet şansı! Bekçi alımı başvuruları nasıl yapılacak? Kimler bekçi olabilir, işte şartlar..." desc="İstanbul Valiliği tarafından yayınlanan bekçi alımı ilanı birçok vatandaş tarafından heyecanla karşılandı. KPSS şartı aranmadığını öğrenen birçok kişi bekçi olmak için gereken şartları araştırmaya başladı. Bekçi olmak için gerekli şartlar neler sorusu gündeme gelldi. İşte alınacak 2000 bekçi ile ilgili detaylar..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/bekci-alimi-basvuru-satlar.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/kpsssiz-memuriyet-sansi-bekci-alimi-basvurulari-nasil-yapilacak-kimler-bekci-olabilir-iste-sartlar-2066135/"]