ABD'de geçtiğimiz hafta yapılan bir araştırma, evrende yalnız olmadığımızı söyleyen astronotların gerçekten doğru söylediğini ortaya koydu. ABD'nin Ohio eyaletindeki BioAcoustic Biology Enstitüsü tarafından yapılan araştırmada, aralarında Ay'a da giden astronotların sesleri analiz edildi.

Çok özel bir teknolojiyle yapılan analize katılan isimler arasında Ay'a ikinci kez basan Buzz Aldrin'in yanı sıra Apollo 15'in pilotu Al Worden ile birlikte Gordon Cooper ve Edgar Mitchell da bulunuyor. Araştırmacılar, geçmişte katıldıkları görevde uzaylı veya tanımlanamayan cisim gördüklerini söyleyen astronotların seslerini analiz ederek sonucu açıkladı.

FBI ve ABD polisi tarafından yakın zaman içerisinde kullanılması planlanan yeni teknoloji yalan dedektörünü ilk kez kullanan astronotlardan Aldrin, "Uzayda gözlemleyebildiğimiz kadar yakından bir şey gördük. L şeklindeydi. Bir şey gördüm ama mantıklı yanım bunu anlatamıyor" dedi. Aldrin'in açıklamalarını değerlendiren Sharry Edwards, astronotların seslerinin incelendiği ve sesteki iniş çıkışların analiz edildiğini aktardı.

[old_news_related_template title="Herkes onu uzaylı sanıyordu: Trajedi çıktı..." desc="Şili'deki Atacama Çölü'ndeki bir maden köyünde 15 yıl önce bu insansı bulunduğunda, bir sürü teori ortaya atıldı. Mumyalanmış iskelet her yönüyle o kadar ufak ve tuhaftı ki, uzaylıların yaşadığına kanıt olarak bile görüldü. Ancak ABD'li bilim insanları mumyalanmış iskeletin kemiklerinden aldıkları DNA örneklerini kullanarak parçaları bir araya getirdiğinde, bir insanın trajik hikayesiyle karşılaştı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/03/iecrop/uzayli_16_9_1521781142.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/herkes-onu-uzayli-saniyordu-trajedi-cikti-2305225/"]

Araştırmada NASA'nın hayatını kaybeden eski astronotlarından Gordon Cooper ve Edgar Mitchell'in geçmişte yaptığı açıklamaların kayıtlarının analiz edildiği ifade edildi. Uzmanlar, Apollo 14'te görev yapan Mitchell'in birkaç UFO gördüğünü, Cooper'ın ise tanımlanamayan bir cihaz ordusu tarafından takip edildiğini ifade etmişti. ABD'li uzmanlar iki astronotun da analiz sonucunda doğruyu söylediğini açıkladı.

[old_news_related_template title="Komplo teorisyeni: NASA'ya inanmayın" desc="İnternet üzerinde yayın yapan bir komplo teorisyeni NASA'nın insanlığı kandırdığını iddia etti. İddiaya göre Ay, daha önce açıklandığı gibi 384.000 kilometre uzaklıkta değil sadece 7 kilometre uzaktaymış." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/12/ayy.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/komplo-teorisyeni-nasaya-inanmayin-2116205/"]