Akaryakıt bayileri adına Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na (EPDK) başvuru yapan PÜİS, benzin, motorin ve LPG gibi akaryakıt ürünlerinde nakit ve kredi kartı olmak üzere iki ayrı fiyat belirlenmesi talebinde bulunmuştu. Kredi kartı ile alınan akaryakıt ürünlerinin nakit alınana göre daha pahalı olmasını öngören bu talebe karşı çıkan THD, EPDK’nın tüketicilerin aleyhine karar veremeyeceğini bildirdi.

Konuya ilişkin açıklama yapan THD Başkanı Turhan Çakar, böyle bir uygulamaya gidilmesi halinde kredi kartıyla alışverişlerin her alanda pahalı hale geleceğini, hayatını ancak taksitler ve kredi kartıyla sürdürmeye çalışan geniş yoksul kitlelerin daha da fakirleşeceğini söyledi. Çakar, şu açıklamayı yaptı:

YÜK KARTA BİNER


“PUİS’in talebi kredi kartıyla alınan benzini, nakit alınan benzine göre daha pahalı hale getirecektir. Eğer bu öneri kabul edilirse, kredi kartıyla yapılan tüm alışverişlere kötü örnek olur. Peşin alışverişlerdeki indirimler, kredi kartıyla alınan malların ve hizmetlerin fiyatlarına bindirilir. Tüm yük, kredi kartıyla alışveriş yapmak zorunda olan parasız ve yoksul tüketicilerin sırtına yüklenir. Tüketiciler olarak bu önerinin EPDK tarafından kabul edilmemesini diliyor ve bekliyoruz.”

[old_news_related_template title="Kredi kartı ile alınan benzin daha mı pahalı olacak?" desc="Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS), akaryakıt sektöründe nakit ve kredi kartı olmak üzere iki ayrı fiyat belirlenmesi talebini EPDK’ya sundu. Talebe göre kredi kartı ile alınan benzin, nakit alınan benzine göre daha pahalı olacak." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/11/iecrop/ph312hp3hp_16_9_1542023847.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/kredi-karti-ile-alinan-benzin-daha-mi-pahali-olacak-2733753/"]