Akşener, Gaziantep 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda binlerce kişiye seslendi. Ancak meydana çıkan yollar kilometrelerce uzaktan polis tarafından kesildi vatandaşlar arandı.

 

Miting alanına açılan tüm yollar belediye tarafından kamyonlarla kapatıldı. Alanda vatandaşlar toplanmışken, 'bomba araması' gerekçesiyle alan boşaltıldı. Yoğun güvenlik önlemine karşın Akşener'in konuşacağı platform arkasına asılan parti pankartları da çalındı. Partililerin astığı "Hoşgeldin" pankartları da belediye ekiplerinde söküldü. Alana gelişlerde AKP mitinglerinde ücretsiz olan tramvay, İYİ Parti mitingi öncesi çalıştırılmadı.

FOTO: YAVUZ ALATAN FOTO: YAVUZ ALATAN


YOLU KESİLDİ, VALİ YUHALANDI

Mitingin ardından Osmaniye’ye gitmek üzere yola çıkan Akşener'in konvoyunun önü belediyenin çöp kamyonu tarafından kesildi. Makam aracından inerek kamyon şoförünün yanına giden Akşener, "Valiye, belediye başkanına yazıklar olsun. Görüyorsunuz işte, hem de çöp kamyonu. Bir siyasi parti başkanının önü kesiliyor" diyerek tepki gösterdi. Vatandaşlar ise "AKP’li Vali istemiyoruz " sloganları attı, Belediye Başkanı Şahin’i ve Vali’yi yuhaladı. Akşener ‘’Devran döner bir gün. Belediye başkanı ve Vali iktidar partisinin il başkanı değildir’’ dedi.

aksener-antep-1-4 FOTO: YAVUZ ALATAN


Akşener Antep mitinginde yaptığı konuşmada ‘’Fıratın doğrusu bizimdir dedik, her şehre her ilçeye 2’şer kere gitti bu kardeşiniz. Türkiye’de kadınlar devreye girdi. Tülbentler yemeniler yazmalar  devreye girdi. Sorunları kadın gözüyle çözmek için yola çıktık. Bu tülbentler çeyizlerden çıkar. Hayalleri umutları aileleriyle ilgili ümitleri aşkları vardır vatan aşkı evlat aşkı. Bunlar sandıktan çıkmışsa Türkiye iyiye gidecek demektir’’ dedi ve şu mesajları verdi;

aksener-antep-1-5

YANDAŞ MÜTEAHHİT

Gaziantep hem çiftçi, hem ticaret hem sanayi şehri. Niçin işsizlik bu kadar çok? İş bilmez politikalardan dolayı. Gaziantep’e 16 yılda devlet bir fabrika yaptı mı, çiftçinin ürününü ürettiğini satın aldı mı, fıstık ne durumda? Çiftçi tarlaya küstü. Erdoğan borç aldı bina yaptı. 450 milyar dolar borcu olan bir ülkeyiz. Atatürk dönemindeki fabrikaları da sattılar. Köprülerin, şehir hastanelerinin, tüp geçitlerin sahibi yandaş müteahhit. Erdoğan’ın yaptığı köprüye araç geçme garantisi verildiği için geçmeseniz bile cebinizden para çıkıyor. 16 yılda topladığı 2 trilyon dolar vergi nereye gitti.

FOTO: YAVUZ ALATAN FOTO: YAVUZ ALATAN


BENİ İZLİYORLAR

Genç işsizlik dedim şimdi onlarla ilgili konuşmaya başladılar. Emniyet mensuplara 3600 ek gösterge dedim, onlar da başladı. Terör tazminatı dedim tazminatlar yattı 3600’ü 24’ünden sonra getirecekmiş. Burada şantaj var. Sakın inanmayın. 10 milyon işsiz var. O gençlere iş bulmak devletin görevidir. Görevini yerine getiremiyorsa iş buluncaya kadar o gençlere aylık 500 lira vatandaşlık maaşı bağlayacağım. Kaynak lüks araçlar. Bakan çocukları eşleri yardımcıları gelinler damatlar hepsini indireceğim.

aksener-antep-1-3 FOTO: YAVUZ ALATAN


NAMAZ KILACAKTI

4 milyon Suriyeli var. Şam’daki Emevi camisinde namaz kılacaktı. 2 hafta sonra Suriyeliler geldi vatanlarından oldular. Biz dış politikada efelenmeden komşularımızla ilişkilerimizi düzelteceğiz. Suriye’nin istikrarı Türkiye’ye güç katar. 2019’un ramazan ayında 81 ilden temsilcilerimizle Suriyeli kardeşlerimizle Suriye’de beraber iftar açacağız. Rusya ve ABD bizim sınırımızda PKK ile komşu oldu. Bu nasıl politika, cehalet iş bilmezliktir.

FOTO: YAVUZ ALATAN FOTO: YAVUZ ALATAN


EĞİTİM

Sabah erken kalkan eğitimin içine tükürüyor. İyi okul kötü okul, iyi öğretmen, ücretli, kadrolu öğretmen. Bütün öğretmenler kadrolu olacak. Çocuklarımızı onlara emanet ediyoruz. Performans sistemini kaldıracağız ve öğretmenler yeniden eğitimin parlayan yıldızı olacak. Mardin lisesinden mezun Aziz Sançar’lar çıkacak.  Gençlerle birlikte götüreceğiz.

610f700a-394d-4bcd-b7e5-5c4835b1f31a

KADINLAR RAHAT EDECEK

Kadınlar sokakta gezemiyor onları rahat ettirmek boynumun borcu. Kadına çocuğa istismar. Öyle mücadele edeceğim ki kimse elini kaldıramayacak. Mülakat diye bir şey olmayacak mülakat sadece torpile yarar tek torpiliniz nüfus cüzdanınız olacak. Devlet o benden bu benden değil diye vatandaşı ayıramayacak. Devletin temeli adalettir. Sağlayamazsanız millet çözülür ahlak ortadan kalkar. Bugün yaşadıklarımızın altında bu var.