CHP Merkez Yönetim Kurulu toplantısında da Bucak’ın adaylığı tekrar masaya yatırıldı. Edinilen bilgiye göre çok sayıda MYK üyesi Bucak’ın adaylığı konusunda olumsuz görüş bildirdi. Ancak adayı geri çekme yetkisi Kılıçdaroğlu’nda olduğu için bir karar alınmadı. Kılıçdaroğlu’nun görüşleri dinledikten sonra “Peki arkadaşlar eleştirilerinizi değerlendireceğim. Karar alındıktan sonda parti sözcüsü olarak Faik Öztrak çıkıp gerekli açıklamayı yapar” dedi.

MHP ADAYIYDI

Bucak daha önce MHP’den adaylık başvurusu yapmış ancak MHP’nin ittifak kapsamında ilçeyi AKP’ye bırakmasının ardından istifa etmişti. Bucak MHP’den aday olduktan sona katıldığı bir TV programında, “Ben oraya seçime değil ölmeye geliyorum. Bir daha Bucak’ın içinde bir tane başka partiyle araba görürsem kendileri bilir, şimdiden kendilerine mezar kazmaya başlasınlar” demişti. Bucak’ın bu sözleri tepki çekmişti.

[old_news_related_template title="Son dakika: CHP 12 maddelik seçim bildirgesini açıkladı!" desc="Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerdeki adaylarını tanıttı ve 12 maddelik seçim bildirgesini açıkladı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/02/iecrop/basliksiz-4-4_16_9_1549791182.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/chp-adaylarini-tanitiyor-3467370/"]

Bucak ile ilgili en sert tepkiyi CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel vermiş ve “Mafya” diye eleştirdiği Bucak’ın “adaylığını doğru bulmadığını” açıklamıştı. Hafta sonu yapılan aday tanıtım toplantısında Bucak adı anons edilmemişti. Bunun üzerine Bucak’ın adaylığının geri çekilip çekilmeyeceği konusu gündeme geldi. Bucak da son yaptığı açıklamada, "Sözlerimin muhatabı bellidir. Orada ben sandığa gömmeyi kastettim. Hodri meydan, demokratik bir ortam. Kim çok seviliyorsa buyursun" dedi.