Samsun merkezli Milli Birlik ve Kardeşlik Federasyonu, Baskil ilçesi Doğancık köyünde 5 Ocak 2019’da Fethi Sekin Külliyesi inşaatına başladı. Ancak külliyenin inşaatı 4 ay önce durdu. İddialara göre; Federasyonu’nun esnaftan aldığı yüklü miktardaki malzemenin parasıyla yüklenici firmanın hak edişi olduğu belirtilen 2 milyon 395 bin lirayı ödemediği ileri sürülmüştü. Milli Birlik ve Kardeşlik Federasyonu Başkanı Ahmet Kadadayı külliyenin inşaatın durduğunu doğrulayarak yapılan borç iddialarına ise açıklık getirdi.

[caption id="attachment_5276632" align="alignnone" width="1200"] Şehit polis Feti Sekin adına memleketinde yapımına başlanan külliye yarım kalmıştı.[/caption]

“HİÇ BİR KURUMDAN YARDIM ALMADIK”

Külliye inşaatına yaklaşık 8 ay önce başlandığını dile getiren Kabadayı, devletin ve belediyelerin projelerinin yarım kaldığını belirterek, "Kaba inşaatı bitmek üzereyken 4 ay önce maddi sıkıntılar nedeniyle çalışmalar durdu. Bu proje, hiç bir kurumdan bağış almadan yürütülen bir projedir. Bahsi geçen taşıyıcı firma ile federasyonumuzun bir bağlantısı yoktur. Biz anlaşmayı Ridan İnşaat firmasıyla yaptık. Şuanda yapılan işe karşılık alacakları para 700 bin lira civarındadır. İnşaata başlamadan önce bize destek olacaklarını söyleyen sponsorlarımız gördükleri baskı nedeniyle destek olmaktan vazgeçince bizde zor durumda kaldık. Bizim borcumuz 2 milyon 395 bin lira değildir. Bu rakam proje bedelidir ve proje henüz tamamlanmamıştır" ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="Fethi Sekin'in adını taşıyan külliyenin inşaatı durdu, alacaklılar ortada kaldı" desc="İzmir Adliyesi önünde 5 Ocak 2017'de PKK tarafından gerçekleştirilen terör saldırısında şehit düşen Fethi Sekin adına memleketi Elazığ’ın Baskil ilçesinin Doğancık köyünde 1 Ocak 2019’da Fethi Sekin Külliyesi inşaatına başlandı ancak külliyenin inşaatına ara verildi. Külliyeyi inşa ettiren Samsun merkezli Milli Birlik ve Kardeşlik Federasyonu’nun esnaftan aldığı yüklü miktardaki malzemenin parasını ödemediği, külliyenin yüklenici firmasına ise 2 milyon 395 bin lira borcu olduğu iddia edildi. Bölge halkı, şehidin adının kullanılarak yaratılan mağduriyeti gidermesini istedi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/08/09/iecrop/kulliye_16_9_1565337779.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/sehit-polis-icin-yapilan-kulliye-insaati-durdu-alacaklilar-ortada-kaldi-5274602/"]

ANAYASAL HAKKIMIZ ENGELLENDİ

Başkan Kabadayı, yardım toplama haklarının Samsun Valiliği tarafından ‘istismara açık’ olarak değerlendirilip engellendiğini söyleyerek, "Arkasında siyasetçilerin olduğu bir takım STK'lara hiç bir projeleri olmamasına rağmen kamu kaynakları aktırılırken, şehidimiz için yaptırmaya çalıştığımız külliyenin istismara açık olması kabul edilemez. CHP Elazığ Milletvekili Gürsoy Erol beni arayarak, külleyenin tamamlanması gerektiğini ve projeyi kendilerine devretmemi istedi. Devrinin mümkün olmadığını ve federasyonun projesi olduğunu ancak yardım edebileceklerini söyledim. Kendisi yardım edeceklerini dile getirdi" diye konuştu.
Kabadayı, bayramdan sonra projenin kaldığı yerden devan edeceğini ve borç ödemelerinin yapılacağını belirterek, külliyenin 5 Ocak 2020'de şehidimizin anma gününde tamamlanacağını sözlerine ekledi.