İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Saraçhane’deki başkanlık makamında gazetecilerin gündemle ilgili sorularını yanıtladı. İmamoğlu sorular üzerine Kanal İstanbul projesi ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Yap-işlet-devret ile müşteri bulduk bulduk, aksi takdirde biz burayı milli bütçemizle yapacağız. Şu anda hazırlıklar son safhada, hemen ihaleyi yapıp adımı atacağız” sözlerini değerlendirdi.

FOTO: SÖZCÜ


“OTURMAYAN” BELEDİYE BAŞKANININ ESERİ

 

İmamoğlu, “Bu konuda tereddütsüz aynı cümlelere devam ediyorum. Yani İstanbul için bir ihanet ötesidir, cinayettir. Bir araştırmadaki tarifi tekrar yineliyorum; ‘Ya kanal ya İstanbul’ diyorum. Bu kadar yol ayrımı gibi duruyor. Bu proje tartışılmalı, hatta üzüntüm ‘ben niye karşı çıkıyormuşum ve bunu anlamaya çalışmıyormuşum’ diyenler. Tam aksine ben tam 8 yıldır, 9 yıla yakındır ilk ortaya atıldığı andan itibaren anlamaya çalışan birisiyim. Bugüne kadar anlamamaya çalışıp direkt kabul eden boyun büken, boyun eğen insanlara sesleniyorum: Bu süreci anlamaya çalışın. Bizim sayemizde, bu süreci gündeme taşımamızın sayesinde şu anda toplum bunu irdeliyor. Hatta siyasi partiler de irdeliyor. Onun için değerli. Bu tam da ‘oturmayan’ belediye başkanının eseri. Süreci dert edinen halkının hangi husus olursa olsun her konuda duyarlılık gösteren araştıran yapımızın karşılığıdır. Onun için oturmamaya devam edeceğiz” dedi.

FOTO: SÖZCÜ


“BU BÜYÜK BİR YOL AYRIMI”

Kanal İstanbul projesinin sermaye tarafını tartışmaya dahi açmak istemediğini belirten İmamoğlu, “İnanın içtenlikle söylüyorum sorumlu bir yönetici olarak, sorumluluk sahibi bir baba olarak, sorumluluk sahibi bir İstanbullu olarak diyorum ki bu konunun böyle bir kısmını tartışmaya açmam bile. Bu büyük bir yol ayrımı. Parayla ilgili bir konuyu konuşacaksak önceliklerimiz var. Bu ülkenin işsizliği var. İstanbul’u mu konuşacağız, bu şehrin deprem sorunu var. Bu şehrin başka konuları var. ‘Efendim çözeceğiz…’ cek’le cak’la zaman geçiremeyeceğimiz sorunlar bunlar. Depremin ne zaman olacağını bilmiyoruz. 20 yıl geçti zaten. 20 yıl geçtikten sonra hala 50 bin binaya riskli yapı diyorsak on binlerce insanın can güvenliği tehdit altında diyorsak konu bunlar, bunlara eğileceğiz. Konu işsizlik yani yüzde 15’i işsiz bu ülkenin. İstihdam yaratalım, iş kuralım. Yani bu bir iş değil, bu bir katliam” diye konuştu.