BELEDİYEYE DE ENGEL

Ruhsatsız yurt inşaatını mühürlemek için gelen Çankaya Belediyesi ekipleri de ODTÜ’ye alınmadı. CHP Ankara Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Gamze Taşcıer, belediye görevlilerini kendi aracına bindirerek içeri soktu. Belediye görevlilerinin yurdu ruhsatsız olduğu gerekçesiyle mühürlemek istediği ancak polisin “Rektörlükten haber bekliyoruz” diyerek buna izin vermediği bildirildi. CHP’li Taşçıer şunları söyledi:

‘’Çankaya Belediyesi görevlileri ODTÜ’de izinleri tamamlanmamış yapıyı denetlemek istiyor ancak atanmış rektör polise talimat vermiş almıyor. Kamu görevlilerini aracıma bindirdim ve tüm engellere rağmen ağaç katliamı yapılan alana getirdim. Ağaç kesimi tüm hızıyla sürüyor. Ruhsatsız alanın etrafı tellerle çevriliyor. Belediyenin kamu görevlilerine denetim izni verilmiyor. Tam hukuksuzluk her anlamda sürüyor! ODTÜ’de ruhsatsız bir inşaat var. Ağaçlar bir bir devriliyor. Çankaya Belediyesi denetim yapmak istiyor ancak polis Rektör’den talimat bekliyor. Polis yasayı uygulamıyor.”

ŞEKER: BÖYLE REKTÖR OLMAZ

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker ise “Rektör kavaklık direnişine polisiyle saldırıyor ve ağaçları kökünden kestiriyor. Verşan Kök ve türevlerinden ODTÜ'ye rektör olmaz. Bu haykırışları duyabilmek, anlayabilmek için insan olmak yeterli. Bilim, insanlık, hukuk dışarıda” dedi. ODTÜ’de öğrencilerle birlikte olan CHP eski Milletvekili Aylin Nazlıaka ise “Sabahın 7’sinde bu polis ablukası neden? Katledilen her ağacın bir canlı olduğunu, orda yaşayan bitkilerin ve hayvanların da yok edildiğini görmeyen gözleri lanetle kınıyorum. ODTÜ Rektörü ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokolde, ağaçlar kesilmeyecek, taşınacak yazıyor ama dinleyen yok ‘’ dedi.

TAŞDELEN: KABUL EDİLEMEZ

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de yaşanan olaylar üzerine Twitter'dan iki mesaj attı. Taşdelen, "ODTÜ’de yurt yapılması istenilen alanda, Parselasyon yok, arsa şu anda kadastral parsel konumunda. Bu nedenle kazı izni ve inşaat ruhsatı yok. ODTÜ İmar Planı 12 no’lu plan notuna göre bu işlemleri yapmaya yetkili olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan da bunlar alınmış değil." açıklamasında bulunurken, belediye görevlilerinin denitim yapmak için kampüse sokulmamasıyla ilgili olarak "Bu tespitler üzerine denetim yapmaya giden belediyemiz görevlileri yani resmi kamu görevlileri rektörün talimatıyla kampüse sokulmuyor ve görev yapmaları engelleniyor. Arkadaşlarımız bilahare kampüse girebiliyor ve tespitlerini yapıyor. Bütün bu hukuksuzluklar kabul edilemez." ifadesini kullandı.

[old_news_related_template title="ODTÜ'de polis gaz sıktı ağaç kesimi başladı" desc="Orta doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) yerleşkesinde, Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurdu yapılmasına karşı çıkan öğrenciler ile polis arasında arbede çıktı. Polis ekipleri, gruba biber gazıyla müdahale etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/07/08/iecrop/still0708_00000_16_9_1562569251.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/odtude-polisten-gazli-mudahale-5219120/"]