Azerbaycan Başsavcılığı, Ermenistan güçleri tarafından Azerbaycan’ın Naftalan kentine havan topu saldırısı düzenlendiğini duyurdu.

Azerbaycan Başsavcılığından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

*27 Eylül'den bu yana Ermenistan'ın askeri-politik liderliği, Cenevre Sözleşmeleri kapsamındaki yükümlülüklerini ihlal ederek, Azerbaycan'ın sivil nüfusuna ağır silahlar ateşleyerek ve sivil halka karşı çeşitli suçlar işleyerek provokatif eylemlerini sürdürdü.

*Naftalan ilçesine bağlı Gaşaltı köyü sakini Gurbanov Elbrus İsaoğlu ve 4 aile üyesinin Ermeni silahlı kuvvetlerinin Azerbaycan'daki sivil halkı hedef alan topçu ateşi sonucu hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duyuyoruz.

NELER YAŞANDI?

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan’ın bir saldırı düzenlediğini, saldırı sonucu çok sayıda sivilin yaralandığını ve yaşamını yitirdiğini duyurdu. Azerbaycan’ın saldırıya karşılık vermesiyle Ermenistan ve Dağlık Karabağ, sıkıyönetim ve seferberlik ilan etti.

[old_news_related_template title="Azerbaycan-Ermenistan arasında tansiyon yükseldi: Saldırı bastırıldı" desc="Yıllardır gerilimin yüksek olduğu Azerbaycan-Ermenistan hattında bu sabaha karşı yine tansiyon arttı... Azerbaycan Savunma Bakanlığı bir son dakika açıklaması yaparak, Ermenistan'ın bir saldırı düzenlediğini ve çok sayıda sivilin yaralandığını ve yaşamını yitirdiğini duyurdu. Saldırıların devam etmesi üzerine Ermenistan ve Dağlık Karabağ sıkıyönetim ve seferberlik, Azerbaycan Meclisi de 'savaş hali' ilan etti. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/09/27/iecrop/tannk-reuters_16_9_1601199074.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/azerbaycan-ermenistan-arasinda-tansiyon-yukseldi-saldiri-bastirildi-6056405/"]

[old_news_related_template title="Azerbaycan savaş hali ilan etti!" desc="Ermenistan'ın düzenlediği saldırı sonrası harekete geçen Azerbaycan'da yeni bir gelişme yaşandı. Azerbaycan Meclisi'nde yapılan oturumun ardından savaş hali ilan edildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/09/27/iecrop/azerbaycan-reuters_16_9_1601219564.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/azerbaycan-savas-hali-ilan-etti-6056818/"]